НовиниЧеркащинаОбласна прокуратура відреагувала на звинувачення з боку черкаського мера...

Обласна прокуратура відреагувала на звинувачення з боку черкаського мера та його соратників

-

- Advertisment -

Безпідставні надумані. Такими називають у прокуратурі Черкаської області закиди й звинувачення, що лунали з боку міського голови Черкас та його соратників щодо неналежної роботи головного прокурора області Сергія Овчаренка та очолюваного ним колективу. Напередодні у відомстві озвучили свою офіційну позицію

Правоохоронці наголошують: звинувачення, мовляв, лунали з боку осіб, які фігурують в низці кримінальних проваджень, та систематично намагаються дискредитувати органи прокуратури.

Так, територіальним органом поліції в області здійснювалося досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом декларування недостовірної інформації депутатом Черкаської обласної ради Михайлом Мушієком. Ним було приховано від декларування видатки на оплату пайового внеску в розмірі 994 227 грн. Підслідність вказаного кримінального правопорушення визначено за Національним антикорупційним бюро України.

Також, нагадують у відомстві, територіальним органом поліції в області розслідується кримінальне провадження за фактом декларування тим же обранцем завідомо недостовірних відомостей в деклараціях за 2016 та 2017 роки, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України. Цього разу в деклараціях не відображено наявність нерухомого майна, що перебуває в оренді, а саме земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку, площею0,8 га, що розташована у місті Черкаси. ЇЇ нормативно-грошова оцінка становить 6 745 761 грн.

Крім того, правоохоронними органами області розслідувалось кримінальне провадження за підозрою міського голови Черкас Анатолія Бондаренка у зловживанні своїм службовим становищем, що завдало збитки територіальній громаді в розмірі більш як 447 000 грн. Ще одне провадження – за фактом створення керманичем міста штучних перешкод у роботі депутатів Черкаської міської ради під час проведення таємної "канівської" сесії 22 серпня 2018 року (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 351 КК України). На цей час розслідування зазначеного кримінального провадження також здійснюється Національним антикорупційним бюро України.

Окрім цього, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області розслідувалося кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення Анатолія Бондаренка та подання ним завідомо недостовірних відомостей у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування, за 2016 та 2017 роки. Так, у свої декларації міський голова не вніс відомостей про майно. Зокрема про автомобіль "LEXUSLX 570", квартиру загальною площею 142.9 кв.м. та нежитлове приміщення загальною площею 18 кв.м.

Нещодавно у фігурантів зазначених вище кримінальних проваджень детективами Національного антикорупційного бюро України проведено відповідні обшуки.

Окрім Анатолія Бондаренка та Михайла Мушієка своє невдоволення роботою прокуратури виказував і головний "нацкорпусівець" Черкас Дмитро Кухарчук. Той, нагадують правоохоронці, також є обвинуваченим та підозрюваним у низці кримінальних проваджень.

Так, йому оголошено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України – вчинення хуліганських дій та нанесення тілесних ушкоджень мешканцям с. Рацеве Чигиринського району під час зборів жителів села.

Ще про одну підозру Кухарчуку повідомлено за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України. Те стосується бійки під стінами одного з розважальних закладів міста. Тоді, нагадаємо, "нацкопусівці" покалічили бійця АТО. Хлопець отримав серйозні травми. Досудове розслідування завершено і справ скерована до Соснівського районного суду, де має бути розглянута.

Разом з цим, територіальним підрозділом поліції закінчено досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом спричинення Кухарчуком легкого тілесного ушкодження особі на засіданні виконавчого комітету Черкаської міської ради.

Крім того, Дмитро Кухарчук підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 294КК України. Те стосується організації масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, погромами та опором представникам влади. Йдеться про події 9 березня 2019 року під час візиту до Черкас тодішнього глави держави Петра Порошенка. Тоді внаслідок погрому "нацкорпусівців" під проводом Кухарчука постраждало 25 працівників поліції.

Тож дії міського голови та двох його соратників у обласному відомстві вважають заангажованими та направленими на дискредитацію керівництва та колективу прокуратури області. Однак, кажуть, ці звинувачення жодним чином не вплинуть на дотримання правоохоронцями непорушних принципів законності та верховенства права.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Зеленський різко відповів черкаському депутату.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x