НовиниЧеркащинаОбірвалося життя духовного наставника тисяч прихожан Золотоніщини (Фото)

Обірвалося життя духовного наставника тисяч прихожан Золотоніщини (Фото)

-

- Advertisment -

Черкащан приголомшила звістка про смерть Золотоніського благочинного протоієрея Ярослава Івануси. Його серце перестало битись увечері 11 листопада.

Першого січня йому було б тільки 69 років. Видання Золотоноша.City розповіло про те, як жив духовний наставник та що встиг зробити для людей.

Понад 4 десятиліття Ярослав Івануса служив церкві і людям, а більше 20 років був настоятелем Свято-Успенського собору у Золотоноші. Своєю доброзичливістю і відкритістю мав велику повагу серед прихожан. Його світлі очі, тепла посмішка, мудрі слова проповіді вселяли в душі кожного віру, що все у нас буде гаразд. Він молився разом з усіма за мир в Україні, за здоров’я недужих. А сам не зміг подолати підступну хворобу, яка забрала його життя.

Отець Ярослав був ревним християнином, доброю і скромною людиною, яка благоговійно предстояла Престолу Божому, смиренно і відповідально виконував покладені на нього послухи, з любов’ю ставився до людей і користувався заслуженою прихильністю духовенства і прихожан. Він багато також зробив для того, щоб Божий храм у Золотоноші засяяв новими кольорами. Всі розписи у церкві зроблені саме при отцю Ярославу. Це він запросив місцевого майстра, щоб той розфарбував та розписав зсередини та зовні собор. Усі сім куполів перекриті булатною сталлю, і тепер храм сяє золотом. На подвір’ї встановлено ікони Покрови Пресвятої Богородиці, Архистратига Михаїла.

За багатолітнє служіння церкві отець Ярослав удостоєний цілого ряду церковних нагород, зокрема, правом носіння другого хреста з прикрасами, Орденом святого великомученика Георгія Побідоносця, Почаївської Божої Матері, преподобного Агапіта Печерського, святого мученика Даниїла Мліївського, святого преподобного мученика Макарія, медаллю до 2000-річчя Різдва Христового. За активну громадянську позицію, значну роль у розвитку українського суспільства нагороджений почесними грамотами Черкаської обласної та Золотоніської районної рад.

Ярослав Івануса був не тільки духовним пастором, а й добрим чоловіком, турботливим батьком, люблячим дідусем

Він − батько трьох синів-священиків і дочки, яка вийшла заміж також за священика, мав 14 внуків, діждався вже й правнуків.

Як повідомила пресслужба Черкаської єпархії, прощання зі спочилим пастирем відбудеться 13 листопада в Успенському соборі м. Золотоноша. Божественну літургію і чин поховання очолить вікарій Черкаської єпархії Преосвященний єпископ Іоанн. Початок – о 7.00.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині виявили ще 260 нових випадків коронавірусу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x