НовиниЧеркащинаОбіцянки-цяцянки: за які "реальні зміни" черкаський мер отримував 400%...

Обіцянки-цяцянки: за які "реальні зміни" черкаський мер отримував 400% премію (ФОТО)

-

- Advertisment -

Минулорічні заробітки міського голови Черкас Анатолія Бондаренка містяни обговорюють вже понад місяць. Згідно з відповіддю на депутатський запит одного з міських обранців, за 161 день, відпрацьований у 2018 році, мер отримав 744,5 тисячі гривень. Зокрема, й, як стало відомо, близько 500 тисяч преміальних. Думка черкасців з цього приводу розділилась. Одні обурені, адже порахували, що за день черкаський мер, заробляв ні багато, ні мало, – понад 4500 грн, а це більше, ніж мінімальна місячна зарплата в Україні. Інші стверджують: управління містом повинне оплачуватись гідно. Треті кажуть: не проти гарної зарплатні для очільника міста, якби лише він виконував те, що обіцяє. А сам мер зрештою заявив: у цьому році взагалі відмовиться від премій і житиме, як то кажуть, на одну зарплату у 13 тисяч гривень. І вже встиг оприлюднити дані про свої скромні заробітки без преміювання за перших два місяці 2019-го. Саме наобіцяне вирішили згадати журналісти vikka.ua. Натхнення та факти черпали з передвиборної програми нинішнього міського голови і порталу "Слово і діло", який має регулярно обновлюваний рейтинг відповідальності кожного політика. 

Програма розвитку не розвивається

Перетворити Черкаси на сучасне та цивілізоване місто обіцяла програма кандидата в мери Черкас, "батьківщинівця" Анатолія Бондаренка. Черкасцям малювали перспективи міста, де немає міжусобних війн та корупції, а чиновники не нехтують відповідальністю перед громадою. Нині ж, через три роки після перемоги Бондаренка та його команди, містяни мають змогу спостерігати результати цієї роботи. Яскравий приклад останніх днів – призначення на посаду нового директора департаменту юридичного забезпечення. Ним став зять колишнього керівника цього ж відомства Володимира Шабанова, який був відсторонений через корупційну справу. Той протягом року виписував своєму родичу щомісячні премії, чим завдав міському бюджету збитків на 250 тис. грн.

Однак не будемо зупинятись на самій лише корупції, тим більше, що її подолання в міській владі не було основним пунктом у програмі Бондаренка. Адже є й конкретні обіцянки з вказаними термінами і вже наявні результати їх виконання. Чи, навпаки, – не виконання. 

Фото zmi.ck.ua

За даними порталу "Слово і діло", за три роки каденції Анатолій Бондаренко виконав лише 25% із того, що наобіцяв. Із майже 70 пунктів вже повністю вважаються невиконаними 11. Ще 39 – в процесі виконання, адже їхній крайній термін ще не сплив. 

Дороги – першочергово

Впродовж року на дорогах Черкас не залишиться жодної ями – переконував черкасців Бондаренко у 2015-му. За вікном 2019-й, а містяни щодня нарікають на глибокі ями, в яких їхні авто гублять колеса. Красномовнішими за слова тут будуть фото. 

Facebook / Руслан Зоря 

Facebook / Олександр Проценко 

А от і міст на проспекті Хіміків. У травні 2018 року там проводили ямковий ремонт. Щоправда, до його якості у черкасців було багато претензій. Випадок, коли черкащанка Аліна Недайвоз вказувала дорожникам на помилки у проведені ремонту мосту, обговорювала вся країна, а відео, відзняте жінкою, яка знається на технології вкладання асфальту та різних видах ремонту доріг, поширювалось соцмережами.

Мабуть, недарма жінка була такою прискіпливою, адже вже на початку 2019-го депутат Черкаської міськради Володимир Гриценко звернувся до мера Бондаренка з проханням дати доручення провести ремонт мосту, який всіяний ямами. Напередодні ми вже публікували відповідь обранцю від міського голови. У документі Анатолій Васильович повідомляв: станом на 18 лютого ями на мосту Хіміків "залатали". Крім однієї, ремонт якої чекає сприятливих погодних умов. Шукати одну-єдину яму на мосту поїхали й журналісти vikka.ua. Знайшли набагато більше. 

Ще одна "дорожня" обіцянка – повна реконструкція бульвару Шевченка за рік. Те, якою ціною дається ця реконструкція вже протягом трьох років, теж видно кожному, хто щодня пересувається головною артерією міста. Однак фахівці підрахували, що ремонт бульвару по-бондаренківськи вже встиг обійтись місту у понад 120 мільйонів гривень. 

Окрім того, Анатолій Васильович запевняв, що займеться очищенням зливових каналізаційних систем, аби місто не затоплювало дощами. Однак кожна потужна злива перетворює Черкаси на Венецію. Все – саме через те, що міські "ливнівки" не те що недосконалі, вони не працюють. Тому під час рясних опадів деякі райони міста просто-таки потопають.

Facebook /  Рома Зайцев 

Facebook /  Игорь Захарченко

Дешеве тепло

Домогтись зменшення оплати комунальних послуг для черкасців уполовину обіцяв Анатолій Бондаренко. Команда мера таки домоглась змін у платіжках на тепло, однак – у зворотній бік. Вже з 1 січня 2019 року мешканці Черкас, попри те, що Кабмін заборонив підвищувати тарифи на опалення більш ніж на 16% через значне підвищення цін на газ, отримали квитанції з шаленими сумами. Місцеві постачальники тепла підняли вартість опалення для населення на 18-22%. Однак вже за січень черкасцям довелось заплатити у 1,5 рази більше, ніж за попередній місяць

Європейський двір

Новоспечений мер Бондаренко у 2015-му році обіцяв черкасцям тотальне оновлення дворів багатоповерхових будинків та прибудинкових територій, об’єднуючи те все спільною назвою "європейський двір". Реалізованою виявилась лише плитка, якою старанно вмощені ті двори міста, яким пощастило називатись європейськими. Однак подекуди й вона дала збій – пішла хвилями, просіла, зруйнувалась.

Черкаси – місто для бізнесу

Амбіційний "батьківщинівець" запевняв, що перетворить наше місто на бізнес-центр. В Черкаси мали інвестувати і вкладати кошти. Однак за 3 роки в місто зайшло всього два потужних інвестора, однак разом з тим ми увійшли до трійки найгірших для інвестування українських міст.

Оновлення медичних закладів

У розділі програми, який стосувався черкаської медицини, Анатолій Бондаренко пообіцяв оновити матеріально-технічну базу місцевих медичних закладів. Справді, навіть кілька тижнів тому мер звітував: вперше за 40 років оновив терапевтичне відділення Третьої міської лікарні.

Фото chmr.gov.ua

Однак так щастить лише згаданому закладу, адже очолює його однопартієць міського голови Олександр Федорук. Щоправда, поки мер разом з командою однодумців пафосно відкривали одне відділення, у іншому – впала стеля. Відповідним світлинами у соцмережах та на міському форумі ділились самі співробітники Третьої міської лікарні. 

Фото forumua.org

А от, наприклад, міська інфекційна лікарня, яка розташована по сусідству, потерпає від водоспадів, які течуть зі стелі з кожним дощем, і потребує хоча б якогось ремонту. Однак досі, попри клопотання опозиційних до міського голови депутатів, "інфекційка" не дочекалась жодних оновлень.

Міський транспорт

Транспорт був однією з найбільш перспективних галузей для Анатолія Бондаренка. Тоді ще кандидат на пост міського голови наобіцяв містянам і закупити нових тролейбусів, і збудувати нову тролейбусну лінію по вулиці Гагаріна, і збільшити кількість маршрутів екологічного транспорту, і ввести вечірньо-нічну зміну для громадського транспорту, та й, взагалі, провести транспортну реформу.

Вісім нових тролейбусів, справді, були закуплені і урочисто протестовані Анатолієм Бондаренком на самому початку своєї каденції, у грудні 2015. Однак 32 мільйони гривень на придбання електротранспорту були спрямовані ще на початку цього року, попередньою владою. 

Решта ж обіцянок обмежились хіба що транспортними колапсами у лютому та листопаді 2018 року. Міські приватні перевізники двічі відмовлялись виходити на маршрути через те, що не знаходили спільної мови з міською владою у формуванні тарифів на перевезення. 

Не кращою була ситуація і з "Черкасиелектротрансом". Протягом останніх років комунальне підприємство кілька разів опинялось на межі фінансового колапсу і невиплати заробітної плати тамтешнім працівникам. Початок цього року тролейбусники також зустріли в очікуванні. Цього разу – що владці приведуть у відповідність фактичний тариф на перевезення пасажирів (3 грн) до економічно обґрунтованого, який нині складає 4 грн. Однак міськвиконком не прийняв таке рішення, натомість пообіцявши електротрансу дофінансування на 18 млн.грн.

Крім основних пунктів передвиборної програми, Анатолій Васильович встиг наобіцяти ще багато чого: від капітальних ремонтів вулиць до будівництва полігону твердих відходів. Черкасці терпляче чекають, коли ж настануть реальні зміни від мера Бондаренка.

Як повідомляв сайт vikka.ua, забудова черкаської Соснівки оминула ділянку брата мера.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x