НовиниКриміналОбіцяла роботу за кордоном: уманчанка обманула людей на 50...

Обіцяла роботу за кордоном: уманчанка обманула людей на 50 тисяч гривень

-

- Advertisment -

Раніше судима за шахрайство уманчанка ошукала чотирьох людей. Обіцяла влаштувати їх на роботу за кордоном. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, жінці повідомили про підозру.  Про це повідомляє Сектор комунікації ГУ НП в Черкаській області.

До поліції звернулися потерпілі, яких ошукала місцева жителька. Уманчани розказали правоохоронцям, що шахрайка обіцяла їм роботу у Фінляндії в теплицях. Вона ніби-то мала досвід роботи за кордоном та, зі слів жінки, гарні зв’язки для працевлаштування інших громадян. За свої послуги, разом із виготовленням документів, жінка брала від 500 євро. Запевняла, що кошти, які клієнти витратять на оформлення, повернуться їм по прибуттю на місце роботи.

У пастку аферистки потрапили четверо уманчанок. Вони віддали зловмисниці понад 50 тисяч гривень та чекали документи про виклик на роботу з листопада минулого року до березня 2022 року. Після отримання коштів, зловмисниця вигадувала різні версії затримки з оформленням, а згодом взагалі перестала відповідати на дзвінки та повідомлення.

Оперативні працівники та слідчі Уманського районного управління поліції викрили 46-річну вже судиму за шахрайство уманчанку.

За чотирма фактами слідчі ведуть кримінальні провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури їй повідомили про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафом від 3 до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Читайте також:

У Черкасах депутат-колаборант Замирайло вийшов із СІЗО

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах фіксували підвищену концентрацію шкідливих речовин упродовж тижня

Протягом минулого тижня в місті Черкаси спостерігалася перевищена концентрація формальдегіду, аміаку та оксиду азоту, що перевищувало гранично допустимі норми....

У центрі Черкас водій маршрутки зухвало порушив ПДР (ВІДЕО)

Патрульні притягнули до відповідальності водія громадського транспорту за порушення ПДР. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Нещодавно в...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x