НовиниЧеркащинаНужденні почекають: черкаські депутати зняли кошти з ремонту кризового...

Нужденні почекають: черкаські депутати зняли кошти з ремонту кризового центру

-

- Advertisment -

Відібрати у тих, хто найбільше того потребує – і направити на реконструкцію доріг. Напередодні, під час сесії Черкаської міськради місцеві обранці зняли кошти, заплановані на капітальний ремонт кризового центру для жінок, які постраждали від домашнього насилля. Натомість планують спрямувати їх на дорожні роботи. Попри протест деяких колег, депутати таки внесли відповідні зміни до бюджету під час пленарки жовтня, повідомляє кореспондент vikka.ua.

Йдеться про суму в 3 мільйони гривень. Проти такого перерозподілу виступив "вільнодемократівець" Тарас Коломієць. Той нагадав колегам по депутатському корпусу, що будівля на Кобзарській, де знаходиться кризовий центр для жінок, знаходиться в аварійному стані. При цьому, там постійно перебувають жінки з маленькими дітьми.

"Анатолію Васильовичу, ви особисто там були? – звернувся обранець до міського голови. – Ви бачили, що там падає стеля на голови цим жінкам, немає каналізації, немає опалення. Вони гріються електрообігрівачами… Ви ж відбираєте ці гроші у найбільш незахищених!".
 

Натомість мер Черкас Анатолій Бондаренко назвав таку позицію Коломійця піаром. І заявив: освоїти, заплановані на капітальний ремонт цьогоріч не встигнуть. Адже торги по тендеру розпочнуться лише 8-9 жовтня. На потреби кризового центру залишають близько 1 мільйона гривень. За кошти, мовляв, планують до початку зими відремонтувати хоча б дах будівлі.

Втім Тарас Коломієць наполягав все ж на тому, аби за центром залишити і вказані три мільйони. Також – якомога швидше провести тендер і розпочати ремонтні роботи, аби жінки отримали комфортні умови перебування. Таку пропозицію обранця підтримали всього 9 колег. Відтак, кошти все ж перенаправлять на реконструкцію доріг міста.

Зазначимо, тендери на капітальний ремонт аварійної будівлі оголошувались двічі: у листопаді 2018-го та в березні 2019-го. Однак результати обох торгів були відмінені: через скорочення видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг та відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт і послуг відповідно. Початок торгів по нинішньому тендері з очікуваною вартістю понад 5,5 мільйонів гривень має розпочатись 9 жовтня.

Центр допомоги жінкам "Мережка", який отримав у користування аварійну будівлю на Кобзарській, 1, – єдиний у Черкасах. Тут жінки, яки стали жертвами насильства й опинились у складних життєвих обставних, можуть отримати безкоштовне проживання протягом 6 місяців, безкоштовне харчування, гуманітарну допомогу, кваліфіковану допомогу психолога та юриста, тимчасову реєстрацію, допомогу в отриманні соціальних виплат.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащан просять підсобити родинам із кризового центру.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x