НовиниЧеркасиНоворічна ніч буде теплою – Черкаський гідрометцентр

Новорічна ніч буде теплою – Черкаський гідрометцентр

-

- Advertisment -

Погода на Черкащині утримується тепла, як для зими. Прогноз на поточний тиждень та початок 2023 року опублікував Віталій Постригань, керівник Черкаського обласного гідрометцентру. 

новий рік ялинка погода зима

Погода року, що минає, запам’ятається нам частими температурними гойдалками та достатньою кількістю опадів – 570 мм, при нормі 568 мм. За попередніми підрахунками, середньорічна температура 2022 року на Черкащині перевищує кліматичну норму на 1°.

Грудень 2022 року, який розпочався морозами та вдвічі дозволив милуватися сніжною ковдрою, закінчується зовсім не зимовою погодою. Вже шосту добу на Черкащині утримується аномалія тепла з температурним фоном +1..+3º, що відповідає клімату березня, а атмосферні фронти час від часу проявляють себе дощами.

За останні 30 років спостережень, найтепліша новорічна ніч із температурою +5° була у 2020 р., а найхолодніша – 19º морозу в 2014 р. У минулому році Новий рік був зі снігом – 8 см, з нічною температурою 1º морозу. Наступна новорічна ніч буде теплою: 0..+5°, тому не варто розраховувати на сніговий покрив.

27 грудня атмосферні фронти чергового атлантичного циклону зумовлять мокрий сніг та дощ. Температура вночі 0-5º тепла, вдень 2-7º тепла.

За попередніми розрахунками, до кінця грудня антициклон, який переміщуватиметься по більш південній траєкторії, забезпечить перерву в опадах та зменшення хмарності. Температура вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 1-6° тепла.

Тепла погодна тенденція збережеться і на початку нового 2023 року.

Читайте також:

Павербанки для ЗСУ заходилися виробляти у Черкасах 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x