НовиниЧеркасиНоворічна ніч буде теплою – Черкаський гідрометцентр

Новорічна ніч буде теплою – Черкаський гідрометцентр

-

- Advertisment -

Погода на Черкащині утримується тепла, як для зими. Прогноз на поточний тиждень та початок 2023 року опублікував Віталій Постригань, керівник Черкаського обласного гідрометцентру. 

новий рік ялинка погода зима

Погода року, що минає, запам’ятається нам частими температурними гойдалками та достатньою кількістю опадів – 570 мм, при нормі 568 мм. За попередніми підрахунками, середньорічна температура 2022 року на Черкащині перевищує кліматичну норму на 1°.

Грудень 2022 року, який розпочався морозами та вдвічі дозволив милуватися сніжною ковдрою, закінчується зовсім не зимовою погодою. Вже шосту добу на Черкащині утримується аномалія тепла з температурним фоном +1..+3º, що відповідає клімату березня, а атмосферні фронти час від часу проявляють себе дощами.

За останні 30 років спостережень, найтепліша новорічна ніч із температурою +5° була у 2020 р., а найхолодніша – 19º морозу в 2014 р. У минулому році Новий рік був зі снігом – 8 см, з нічною температурою 1º морозу. Наступна новорічна ніч буде теплою: 0..+5°, тому не варто розраховувати на сніговий покрив.

27 грудня атмосферні фронти чергового атлантичного циклону зумовлять мокрий сніг та дощ. Температура вночі 0-5º тепла, вдень 2-7º тепла.

За попередніми розрахунками, до кінця грудня антициклон, який переміщуватиметься по більш південній траєкторії, забезпечить перерву в опадах та зменшення хмарності. Температура вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 1-6° тепла.

Тепла погодна тенденція збережеться і на початку нового 2023 року.

Читайте також:

Павербанки для ЗСУ заходилися виробляти у Черкасах 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Умань прощатиметься із колишнім міським головою, який загинув на війні

На війні з росією загинув очільник міста Умань (2015 - 2020 рр), воїн-захисник, командир кулеметного взводу, молодший сержант -...

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x