додому Новини Черкащина Новим антикорупційним прокурором країни може стати черкащанин, – ЗМІ

Новим антикорупційним прокурором країни може стати черкащанин, – ЗМІ

0

У мас-медіа заговорили про можливу відставку керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Причина – проблеми зі здоров’ям. Кажуть, що у 33-річного прокурора хвороба серця, а робота нервова. Тому вирішив піти, і вже ніби написав заяву про звільнення. Затримка лише у підборі наступника на посаду, пише "Деловая столица".

За даними видання, на крісло Холодницького зараз є дві кандидатури, обоє – заступники голови антикорупційної прокуратури. В першу чергу це перший заступник керівника САП Максим Грищук, якого нібито лобіює США. У 2015 році він був одним із головних претендентів на посаду керівника САП, набравши більше голосів у конкурсі, ніж Холодницький. Відслужив по мобілізації у зоні АТО, за що отримав прізвисько "прокурор-кіборг".

Другий кандидат – заступник керівника САП Володимир Кривенко родом із Чигирина Черкаської області. Він досвідченіший, ніж Грищук, працює в органах прокуратури з 2004 року, був прокурором Чигиринського району, до призначення в САП працював у прокуратурі Черкаської області. Кривенко – навіть менш публічна фігура, ніж не надто публічний Грищук. Проте він уже потрапив у невеликий скандал за участю НАБУ і САП. Влітку 2017 року ЗМІ звинувачували Кривенка у тому, що він у змові з одним із детективів НАБУ незаконно змінив підслідність кримінального провадження НАБУ проти керівника і співробітників Рівненської обласної прокуратури, а також змінив підслідність ряду інших справ проти співробітників прокуратури, які передавалися з підслідності НАБУ в підслідність органам прокуратури. Це може свідчити про те, що відносини Кривенка і НАБУ також не надто гарні. Проте саме Кривенка хоче бачити в якості нового глави САП Банкова.

Як повідомляв сайт vikka.ua, спійманий на хабарі Савін повернувся на посаду очільника "архітектури" Черкас.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version