НовиниПолітикаНовий управитель чи формат: черкасці отримали платіжки від невідомої...

Новий управитель чи формат: черкасці отримали платіжки від невідомої фірми

-

- Advertisment -

Із кінця травня у Черкасах замість СУБів обслуговувати багатоквартирні будинки почало товариство "Сантехбудконструкція", яке перемогло на відкритому конкурсі. Коли ж черкасці почали отримувати перші платіжки від нового управителя, тарифи в яких подекуди виросли в 2,5 рази, в місті почалась хвиля обурення. Містяни навіть зареєстрували петицію на сайті міської ради про скасування резонансного рішення виконкому. І вона не лише назбирала необхідну кількість голосів, а й була підтримана депутатами на сесії Черкаської міської ради. Однак − вже за кілька днів була ветована мером.

Незважаючи на невдоволення черкасців, рішення виконкому таки скасовано не було, а через місяць черкасці отримали квитанції вже від іншої компанії-доглядальника, так званого ТОВ "Управлінська компанія "Нова якість" Дільниця 37". Тож у соцмережі мешканці Черкас почали нову хвилю обурень.

"Минулого місяця отримала квитанцію на сплату послуг за обслуговування будинків і прибудинкових територій від КП "Соснівська СУБ" та від ТОВ "Сантехбудконструкція". Сьогодні знов отримала рахунок на сплату, але в ньому вказаний зовсім інший управитель, назва підприємства ТОВ "Управлінська компанія "Нова якість" Дільниця 37". Абсолютно інші банківські реквізити", − повідомила у соцмережі черкащанка Марина Гаркава.
 

У коментарі сайту vikka.ua  підприємець Андрій Бортник, в бізнес-орбіті якого знаходиться компанія-управитель, повідомив, що товариство "Нова якість" є правонаступником компанії "Сантехбудконструкція", яка розділилася на декілька частин. За словами підприємця, такий розподіл дасть можливість надавати послуги кращої якості, а на рахунках будинків зберігати більше коштів.

"Справа в тому, що ТОВ "Сантехбудконструкція", як, до слова, і СУБи, є платником податку на додану вартість (ПДВ). Тобто 20 % своїх надходжень воно має перераховувати в бюджет України. Тому ми реорганізували це підприємство на 40 відокремлених дільницях нової компанії "Нова якість". Це правонаступники "Сантехбудконструкції", однак вони будуть платниками єдиного податку. А значить замість 20% будуть сплачувати податок у розмірі лише 5% від надходжень коштів мешканців. Решта 15 будуть "осідати" на особових рахунках будинку. А на зекономлені кошти можна буде зробити більші обсяги роботи", − пояснив Андрій Бортник.
 

Підприємець також зазначив, що незабаром кожен житель будинків, якими опікується ТОВ "Сантехбудконструкція", отримає інформаційну газету, в якій буде роз’яснена ситуація та розміщена копія договору з кожним конкретним будинком.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський депутат просить підтримки містян у боротьбі з новими тарифами на квартплату.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Звенигородщині прощатимуться із загиблим захисником

Сьогодні, 24 квітня, мешканці Звенигородки зберуться, щоб провести в останню путь військового Олега Харитоненка. Про це повідомили у пресслужбі...

Прокуратура вимагає стягнути з підприємств на Черкащині понад 4 млн грн за забруднення повітря

Після виявлення грубих порушень норм законодавства про охорону атмосферного повітря на Черкащині, прокуратура звернулася до суду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x