додому Новини Черкащина Новий тролейбус та трон із "Гри престолів": у міськраді розповіли, що хочуть...

Новий тролейбус та трон із "Гри престолів": у міськраді розповіли, що хочуть реалізувати у Черкасах містяни

0

Цьогоріч черкасці подали на громадський бюджет 141 проект. Це утричі більше порівняно з 2015 роком. 3 серпня у міській раді відбулася прес-конференція щодо результатів подання проектів громадського бюджету жителями міста, повідомляє кореспондент vikka.ua.

Нагадаємо, Черкаси – одне з перших міст в Україні, де почав працювати громадський бюджет. Голосування за громадські ініціативи вперше відбулося у 2015 році. Автори подали на розгляд 54 проекти для покращення життя в нашому місті, а вже у 2016 році проектів було вдвічі більше.

"Завершився перший етап – подання проектів до міськради. Далі профільні департаменти проведуть експертизу щодо можливості їхньої реалізації. Ті ініціативи, які пройдуть експертизу, проходять до наступного етапу – голосування", – говорить директор департаменту фінансової політики міськради Наталія Джуган.

Цьогоріч проектів містяни подали на загальну суму 125 мільйонів. У той час як у громадському бюджеті передбачено 10 мільйонів,

"Лідерами за тематикою є проекти, що стосуються спортивних та дитячих майданчиків. На другому місці – організація групових занять та зустрічей. Третє – ремонт чи облаштування доріг, парковок і тротуарів", – зазначає заступник директора департаменту фінансової політики міської ради Тетяна Харенко.

З оригінальних ініціатив – смарт-зупинка громадського транспорту та трон короля семи королівств із серіалу "Гри престолів". Також є проект щодо придбання нового тролейбусу.

Нагадаємо, цьогоріч віддати свій голос можна було одночасно за 4 проекти. Подавали заявку на участь із 1 по 30 липня, восени з 1 по 14 листопада відбудеться голосування і будуть визначені проекти-переможці, що реалізують протягом 2018 року.

Оновлені умови програми:

– визначено нижню межу щодо вартості проекту 30 тис. грн та збільшено верхню до 2 млн грн (було 1 млн грн);

– не може бути визнано переможцем проект, який набрав менше 100 голосів (включно);

– додано можливість автору подавати апеляцію у випадку непогодження з позицією структурного підрозділу, який заповнював карту аналізу проекту.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Черкас переконує, що пляж не забудовуватимуть.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version