НовиниЧеркащинаНове життя в старі стіни: в одному з районів...

Нове життя в старі стіни: в одному з районів Черкас продовжується облаштування дитячих садків (ФОТО)

-

- Advertisment -

Сучасні вікна, утеплені стіни, нові дитячі майданчики. Такими "обновами" нині хваляться дитячі садочки одного зі спальних районів Черкас. На екскурсію оновленими групами та облаштованими ігровими зонами напросились і кореспонденти vikka.ua

За останні три роки ДНЗ №55 "Лісовий куточок", будівлі якого цьогоріч вже 47 років, просто не впізнати. Старі дерев’яні вікна тут замінили на сучасні склопакети, а стіни – утеплили, тому взимку в групах буде тепло й затишно. Оновили й інтер’єр музичної зали. А нещодавно в кімнаті, яка кілька років не функціонувала, закінчили капітальний ремонт, перетворивши занедбане старе приміщення в простору комфортну групу для найменших вихованців садочка. 

"Це дало змогу відкрити ще одну, третю, ясельну групу. Придбали повністю меблі і весь ігровий матеріал, який потрібно для дітей, – розповідає завідувачка ДНЗ №55 Валентина Горячковська. – Свої двері для малят група відчинила у квітні. Особливо це порадувало батьків, адже в мікрорайоні нині дуже багато діток ясельного віку".

Однак, переконує Валентина Анатоліївна, такі суттєві зміни в навчальному закладі стали можливі завдяки підтримці депутата міської ради Олександра Радуцького. "Лісовий куточок" розташований саме в окрузі, яким опікується обранець, тому й сприяв виділенню коштів з міського бюджету на ремонтні роботи в садочку.

Він же, до слова, допоміг обладнати пральню дитячого садка спеціальною пральною машинкою великої потужності. Така техніка може за один цикл прання впоратись з 24 кг білизни і дозволяє відмовитись від звичайних побутових "пралок", які не пристосовані до таких навантажень.

А нещодавно на території навчального закладу з’явився новий, яскравий дитячий майданчик. Найбільше його облюбували найменші вихованці – ясельні групи. 

 

Однак і на майбутнє клопотів з облаштуванням садочка вистачає.

"Капітального ремонту вимагає підвальне приміщення навчального закладу, – каже завідувачка. – Тому сподіватимемось і на подальшу допомогу".

Тепла додалось і в ДНЗ №45 "Теремок". Той знаходиться неподалік, але вже на території сусіднього мікрорайону. Тут теж замінили вікна та частково утеплили фасади. Нині, знову ж таки, за сприяння Олександра Радуцького та депутата цього округу Андрія Кучі, тривають роботи з утеплення останнього, третього корпусу дитячого садочка. 

Утеплений фасад ДНЗ№45

Ігровий майданчик на території "Теремка" теж поступово оновлюється: на зміну старим радянським конструкціям тут з’являються нові яскраві і безпечні елементи. Тож, нині прогулянки дітлахів на свіжому повітрі проходять ще цікавіше. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкські школи оснащують електронними щоденникми.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x