додому Новини Освіта Нове меню в черкаських школах: що змінилося?

Нове меню в черкаських школах: що змінилося?

0

Із 10 січня в черкаських школах запроваджена нова система харчування. Про це повідомили в департаменті освіти та гуманітарної політики ЧМР.

Тепер у їдальнях для черкаських школярів передбачені різноманітніший раціон, можливість обрати страву (страва на вибір) і приготування популярних страв світової кухні. Меню розробили за рецептами шеф-кухаря Євгена Клопотенка, доповнили й іншими варіантами страв.

За словами заступниці міського голови Анастасії Чубіної, у приготуванні нових страв зробили акцент на збалансованому й корисному харчуванні:

– зменшили норми споживання хліба, кількість солі та цукру;

– врегулювали калорійність страв;

– збільшення кількості та різноманітності каш: крім рисової, гречаної та вівсяної до меню додали булгур, пшоняну крупу, сочевицю та кускус.

– збільшилась кількість фруктів, овочів та м’яса.

– Ми розуміємо, що не кожній дитині сподобаються несолоні страви або несолодкі напої, тому, щоб повноцінно впровадити нове меню, необхідно спільно з працівниками шкіл, батьками проводити роз’яснювальну роботу та прищеплювати школярам культуру здорового й корисного харчування, – сказала Чубіна.

Відтепер у школах заборонено годувати дітей м’ясними та рибними продукти промислового і кулінарного виробництва, грибами, непастеризованим молоком та молочними продуктами, виготовленими з непастеризованого молока, непастеризованими соками, газованими напоями та кавою. Крім цього, заборонено продавати кондитерські вироби та солодкі зернові продукти, вироби з кремом, морозиво, харчові концентрати.

Посадовиця наголосила, що для приготування здорової та корисної першочерговою необхідністю є оновлення матеріально-технічної бази та оснащення їдалень у черкаських школах.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version