НовиниОсвітаНове меню в черкаських школах: що змінилося?

Нове меню в черкаських школах: що змінилося?

-

- Advertisment -

Із 10 січня в черкаських школах запроваджена нова система харчування. Про це повідомили в департаменті освіти та гуманітарної політики ЧМР.

Тепер у їдальнях для черкаських школярів передбачені різноманітніший раціон, можливість обрати страву (страва на вибір) і приготування популярних страв світової кухні. Меню розробили за рецептами шеф-кухаря Євгена Клопотенка, доповнили й іншими варіантами страв.

За словами заступниці міського голови Анастасії Чубіної, у приготуванні нових страв зробили акцент на збалансованому й корисному харчуванні:

– зменшили норми споживання хліба, кількість солі та цукру;

– врегулювали калорійність страв;

– збільшення кількості та різноманітності каш: крім рисової, гречаної та вівсяної до меню додали булгур, пшоняну крупу, сочевицю та кускус.

– збільшилась кількість фруктів, овочів та м’яса.

– Ми розуміємо, що не кожній дитині сподобаються несолоні страви або несолодкі напої, тому, щоб повноцінно впровадити нове меню, необхідно спільно з працівниками шкіл, батьками проводити роз’яснювальну роботу та прищеплювати школярам культуру здорового й корисного харчування, – сказала Чубіна.

Відтепер у школах заборонено годувати дітей м’ясними та рибними продукти промислового і кулінарного виробництва, грибами, непастеризованим молоком та молочними продуктами, виготовленими з непастеризованого молока, непастеризованими соками, газованими напоями та кавою. Крім цього, заборонено продавати кондитерські вироби та солодкі зернові продукти, вироби з кремом, морозиво, харчові концентрати.

Посадовиця наголосила, що для приготування здорової та корисної першочерговою необхідністю є оновлення матеріально-технічної бази та оснащення їдалень у черкаських школах.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x