додому Новини Кримінал «Нова Якість» не сплатила понад п’ять мільйонів гривень ПДВ. Бортника та його...

«Нова Якість» не сплатила понад п’ять мільйонів гривень ПДВ. Бортника та його помічника судитимуть?

0
Нова Якість

У Черкасах до суду скерували обвинувальний акт стосовно керівника «Нової Якості» Андрія Бортника та його пособника. Організацію підозрюють у несплаті майже 5,5 мільйонів гривень ПДВ.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області.

Так, було встановлено, що Андрій Бортник, як засновник товариства «Сантехбудконструкція», у 2019 році переміг у конкурсі та уклав монопольний договір щодо надання послуг із обслуговування міста. У договорі він включив вартість податку на додану вартість.

Однак, залишаючись єдиним виконавцем за вказаним договором, вирішив мінімізувати податкові зобов’язання. Для цього підприємець на базі ТОВ «Сантехбудконструкція» створив додаткові 40 суб’єктів господарювання «Нова Якість». Ті ж у свою чергу не були зареєстровані платниками податку на додану вартість.

Внаслідок цього до бюджету держави не сплачено податок на додану вартість на суму майже 5,5 млн. грн. Наразі судом накладено арешт на нерухоме майно Бортника, вартістю 9,6 млн. грн.

У свою чергу керівництво «Нової Якості» заперечує інформацію про те, що їм вручали підозру по вказаній кримінальній справі. Відповідні дії з боку правоохоронних органів вважають нічим іншим, як фальсифікацією.

За словами керівництва «Нової Якості» в основі справи вказана доповідна записка податкового міліціонера з Черкас та сфальсифікована експертиза, в якій «Сантехбудконструкції» приписали отримання на рахунок 34 млн. грн., які вона ніколи не отримувала. Саме на цю суму і нарахували ПДВ.

Нова Якість

«На нашу думку, ця справа – це результат конфлікту з «Черкасиліфтом», що виник через послугу з обслуговування ліфтів у місті. Ми провели незалежну експертизу підозри прокуратури. Вона спростувала всі доводи прокуратури щодо ухилення від сплати податків. Окрім того, ми маємо витяги з Податкової служби, які підтверджують відсутність податкової заборгованості, – говорить засновник групи компаній «Нова якість» Андрій Бортник. – Фактично фахівці податкової міліції та експерти сфальсифікували доповідну та експертизу, де «додали» нам ці 34 мільйони. Більш цинічного фальсифікування я ще не бачив. Бо ці цифри легко спростовуються експертизою та випискою з рахунків».

Наразі розслідування за вказаною справою завершено. Сфальсифіковані докази чи справді дійсні надалі вирішить суд.

Як повідомляла vikka.ua, черкасців звільнили від платіжок «Нової Якості» за великогабарит.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version