НовиниЧеркащинаНова суїцидальна пастка: з інструкцією і порізаними руками в...

Нова суїцидальна пастка: з інструкцією і порізаними руками в Умані знайшли зниклу у Києві дівчину

-

- Advertisment -

На зміну "Синьому киту" прийшла нова суїцидальна гра "Червона сова". Діти не повинні спати по кілька днів і при цьому виконувати завдання куратора. Поліція вже порушила кримінальну справу по одному з фактів втягнення київської школярки в гру. Про це повідомляють "Вести".

14-річна Лера зникла 30 листопада у Києві. Дівчина вийшла на заняття з англійської мови, але додому не повернулася. Її мама Галина Першко розповіла, що знайомі бачили її дочку в Умані, про що повідомили їй у соцмережі. "Лера ніколи раніше не тікала з дому і завжди була зразковою дитиною", – каже мама.

Пізніше дівчинку таки знайшли знайомі в Умані. Вони запевняють, що вона була у відчуженому стані, із порізами на руках, повністю розібраним на деталі телефоном й інструкцією в кишені для подальших дій. Вона не розуміла, чому її шукають. Пояснювала, що вона поїхала до бабусі, хоча та живе в 50 км від Умані.

За словами Галини Першко, наразі ведеться слідство, хто і навіщо змусив дівчинку поїхати в Умань. "Поки триває слідство, поліція заборонила мені що-небудь говорити", – зазначила мама Лери. У той же час знайомі дівчинки розповіли: поліція підозрює, що причиною всьому стала гра "Червона сова". У самій поліції відповіли, що поки не можуть коментувати справу.

Правила гри "Червона сова" дуже нагадують "Синього кита". Куратори також через соцмережі дають завдання, правда, ще змушують дітей не спати ночами заради загадкового призу. На уже з'явилося кілька роликів, присвячених "Червоної сові". Наскільки поширена ця гра зараз у столиці, поліція ще не каже.

В офіційно забороненої в Україні соцмережі "ВКонтакте" існує сім груп, їх періодично блокують, але вони з'являються знову. Щоб потрапити в групу, потрібно дати заявку. Але приймають в групу тільки дітей.

Судячи з усього, інформацію про майбутні жертви збирають через друзів, однокласників і в соціальних мережах. Розповісти якомога більше подробиць про друзів і однокласників, а також їх рідних – одне з перших завдань в таких групах, як "Синій кит" тощо. Наступне завдання – запросити друзів в якості учасників у приватну групу.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мамі черкаської журналістки терміново потрібна допомога.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Неподалік Черкас у ДТП загинули мотоцикліст і його пасажир

На Черкащині в селі Червона Слобода сталася смертельна аварія. Загинули водій мотоцикла та його пасажир. Слідчі відкрили кримінальне провадження....

На Черкащині оголосили конкурс на 20 приміських автобусних маршрутів (ПЕРЕЛІК)

Черкаська обласна військова адміністрація оголосила конкурс на 20 приміських автобусних маршрутів. Вони охоплюють міста і села всіх чотирьох районів...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x