НовиниЧеркащинаНова спроба: у Черкасах знову намагались внести зміни до...

Нова спроба: у Черкасах знову намагались внести зміни до місцевого бюджету

-

- Advertisment -

Змінювати бюджет ще до того, як прийняті попередні зміни. 10 грудня Черкаський міськвиконком зібрався саме заради того, аби розглянути питання перерозподілу міського бюджету на департамент ЖКК. Усе – заради того, аби не допустити соціального вибуху і виплатити заробітну плату працівникам КП "Черкасиелектротранс", запевняє автор проекту, секретар міської ради, Ярослав Нищик. Директорка департаменту фінансової політики Наталя Джуган заперечує і стверджує: таке рішення буде поза межами закону. Втім, рішення погодила-таки бюджетна комісія, повідомляє кореспондент vikka.ua.

У коментарі нашому кореспонденту Наталя Джуган пояснила: проект, внесений Ярославом Нищиком, – неофіційний. Адже він не був погоджений профільними департаментами. А вносити подібні проекти рішень виконком не має законних повноважень. Це компетенція виключно міської ради, які не делегували виконкому таке право в основному своєму рішенні про місцевий бюджет 2018 року. Невиправданими, за словами головної фінансистки міста, є й видатки, запропоновані в документі. 

"Вони не відповідають реальним видаткам, які вже попередньо затверджені рішенням виконкому і бюджетної комісії у жовтні і чекають сесії міськради, де його мають прийняти. Це єдиний законний спосіб розблокувати ситуацію з бюджетом у місті", – зазначила Наталя Джуган.

На бюджетну комісію очолюваний нею департамент підготував заперечення до погодженого виконкомом проекту. В ньому просять зупинити дію рішення. В інакшому випадку обіцяють звернутись до правоохоронних органів через неправомірність дій міської влади.

Втім, члени бюджетної зважали більше проект, ніж на його правомірність. Навіть відсутність листа погодження проекту і підписів посадових осіб їх не зупинили. Відтак, оголосили перерву, аби документ був приведений у відповідний стан. Опісля – таки погодили проект рішення, який вже встиг стати скандальним. "За" проголосувало 9 членів комісії, "проти" – троє: Олександр Згіблов, Олександр Радуцький та Тарас Коломієць.

Далі долю проекту вирішуватимуть депутати вже на найближчій сесії. Ту скликають завтра, 11 грудня.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати вже традиційно вимагають у Бондаренка скликати сесію. 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x