НовиниЧеркащинаНорвезька компанія будуватиме сонячну електростанцію на Черкащині

Норвезька компанія будуватиме сонячну електростанцію на Черкащині

-

- Advertisment -

На території Кам’янки компанія "Scatec Solar ASA" будуватиме сонячну електростанцію потужністю 25 МВт. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

На зустрічі голови ОДА Юрія Ткаченка з віце-президентом із розвитку проектів компанії "Scatec Solar ASA" Енн-Марі Ліллєйорд очільник області зауважив, що на Черкащині – дефіцит електричної енергії, тому одним із пріоритетів, відображених у Стратегії-2020, є розвиток альтернативної енергетики.

"Так, торік у регіоні вироблено 1,77 млрд кіловат-годин, а спожито 3,185 млрд кіловат-годин. Тому будівництво сонячної електростанції для нас є дуже актуальним. Зі свого боку Черкаська ОДА надаватиме всебічну підтримку цьому інвестиційному проекту. Його супроводжуватиме Офіс підтримки інвестицій і експорту Агенції регіонального розвитку. Ми відкриті до співпраці. Примітно, що цей проект буде реалізовано на території ОТГ – маємо конкуренцію громад у дії", – каже Юрій Ткаченко.

За словами топ-менеджера Scatec Solar ASA, будівництво цієї сонячної електростанції – перший проект компанії в Україні. А Черкащина обрана для старту через привабливий інвестиційний клімат.

"Scatec Solar – це норвезька компанія, – розповіла Енн-Марі Ліллєйорд. – Ми виробляємо сонячну енергію по всьому світу. На ринку працюємо десяток років і маємо досвід побудови електростанцій, загальною потужністю близько 1000 МВт. Важливо, що на Черкащині ми маємо підтримку з боку влади та сприяння в реалізації нашого проекту. Усі питання вирішуємо в робочому режимі. Будівництво сонячної електростанції плануємо розпочати найближчим часом".

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині з'явилося перше сонячне дерево.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Чигирині невідома особа викрала з клумби кущі квітів

Сьогодні, 18 травня, невідомий зловмисник близько четвертої години ранку поцупив з клумби кущі квітів. Про це повідомляє пресслужба Чигиринської...

У Черкасах зіткнулися два авто, водія Mitsubishi госпіталізували

ДТП сталася вчора близько 13:30 години у Черкасах. 76-річного водія Mitsubishi  госпіталізували. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x