НовиниНімецький фермер керує технікою та підприємством у черкаській глибинці

Німецький фермер керує технікою та підприємством у черкаській глибинці

-

- Advertisment -

Йоханн Венцль із Баварії приїхав у Роги, знаючи лише фразу: ''житниця Європи''.Німцю довелося боротися з безвідповідальністю місцевих. Він не цурається роботи в полі та відмінно керує сучасною технікою та цілим підприємством. На Черкащину переїхав 13 років тому разом із синами, пишуть "Вісті Черкащини".

Фермер облаштував господарство у селі Роги. Про Україну дізнався з преси. Весною приїхав, а восени почав роботу. За цей час інвестував в свою компанію 5 млн євро. Приїхати в українську глибинку його змусив азарт. Підприємець об'їздив безліч сіл, поки не потрапив в Роги Черкаської області. Він орендував 2600 га землі, на яких його компанія "Дукра Агро" вирощує пшеницю, кукурудзу, соняшник і рапс.

Застосування передових технологій дозволяє йому отримувати рекордну врожайність: 77 ц / га озимої пшениці і 98 ц / га – кукурудзи.

"Мені сподобалася ваша країна. Особливо природою, величезними родючими полями. Якщо над ними добре працювати, то буде хороша віддача. Хоча спочатку було важко звикнути до людей, які не надто відповідальні", — каже фермер.

Тепер же на території є все, що необхідно для роботи. Близько 20 тис. тонн зерна можна зберігати тут. На підприємстві працює до 40 осіб. Усі – місцеві. Заробляють по 6 тис. грн на місяць.

Як повідомляв сайт vikka.ua, землевпорядники Черкащини перевірили понад тисячу об’єктів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах водійка врізалася в припарковане авто

Учора, близько 16-ї години, патрульні отримали виклик про дорожньо-транспортну пригоду, що сталася на вулиці Хрещатик за участі трьох автомобілів....

День Вишиванки у центрі Черкас — як це було (ФОТОРЕПОРТАЖ)

З нагоди Дня Вишиванки черкащани зібралися у сквері Юність, вдягнені у національний одяг. Тут влаштували мистецькі виставки, музичні та...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x