НовиниЧеркащинаНічну заборону на продаж алкоголю на Черкащині скасують

Нічну заборону на продаж алкоголю на Черкащині скасують

-

- Advertisment -

Деякі органи місцевого самоврядування Черкаської області встановили заборону на продаж алкогольних напоїв у нічний час. Антимонопольники встановили, що це рішення є порушенням конкурентного законодавства. Про це інформує прес-служба відділення Черкаського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Імпорт, експорт і оптова торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами можуть здійснюватися суб’єктами всіх форм власності за наявності ліцензій. Делеговані повноваження органів місцевого самоврядування у цій сфері стосуються встановлення режиму роботи за погодженням з власником. Йдеться про розподіл робочого часу, а не становлення обмеження на реалізацію продукції у певні проміжки доби.

Органи місцевого самоврядування не мають повноважень самостійно встановлювати постійну заборону продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво у певні години доби.

Наразі територіальне відділення розпочало розгляд справи щодо Шполянської міської ради об’єднаної територіальної громади, яка  встановила заборону на реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у капітальних об’єктах торгівлі та тимчасових спорудах з 22 год. 30 хв. до 10 год. 00 хв.

Звенигородській, Черкаській Корсунь-Шевченківській, Тальнівській, Золотоніській, Кам’янській та Жашківській міським радам та виконавчим комітетам Чигиринської та Христинівської міських рад антимонопольники нададуть рекомендації щодо припинення ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції, шляхом скасування заборони продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива, в тому числі у певні години доби.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за два роки черкаські патрульні поповнили держбюджет на понад п’ять мільйонів гривень.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Депутат розповів про свою мрію: хоче створити у Черкасах приватний музей книг

Приватний музей книг мріє створити у Черкасах депутат Черкаської міської ради Нарек Казарян. Про це він написав на своїй...

“Дорожники” Черкащини вигадали нову схему проведення тендерів на утримання доріг?

Мільйони гривень віддали без конкурсів після того, як у тендерах публікували спотворені документи. Служба автомобільних доріг у Черкаській області...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x