НовиниЧеркащинаНезаконно зайняті землі лісового фонду Черкащини повернули державі

Незаконно зайняті землі лісового фонду Черкащини повернули державі

-

- Advertisment -

Правова позиція прокуратури у справі про повернення державі земель лісового фонду підтверджена судом апеляційної інстанції. Про це повідомляє пресслужба Прокуратури Черкаської області.

Так, розпорядженням Черкаської РДА у 2014 році без згоди з постійним землекористувачем ДП "Черкаське лісове господарство" та Кабінетом Міністрів України, у власність окремим громадянам було безоплатно передано для дачного будівництва близько 1 га земель лісогосподарського призначення, загальною вартістю близько 3,5 млн. грн. При цьому, цільове призначення земель з грубим порушенням земельного та містобудівного законодавства змінено на землі рекреаційного призначення, що суперечить державним інтересам.

Прокуратура області звернулася до суду з позовами до Черкаської РДА та власників земельних ділянок, за результатом розгляду яких у 2016 році вдалося відстояти інтереси держави, розпорядження Черкаської районної державної адміністрації недійсним, право приватної власності на спірні землі скасовано.

Намагаючись зберегти за собою вказане вище право, один з відповідачів звернувся до суду з заявою про перегляд заочного судового рішення про задоволення позову прокурора.

В ході тривалого судового розгляду прокурору вдалося довести законність позовних вимог і відстояти інтереси держави, в жовтні 2019 року позов про визнання недійсним розпорядження Черкаської РДА та скасування рішення про державну реєстрацію права приватної власності на землю за громадянином повторно задоволено.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині фермер незаконно орендував понад 130 гектарів землі.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x