додому Новини Черкащина Незабаром у лісництвах Черкащини оголосять сезон тиші

Незабаром у лісництвах Черкащини оголосять сезон тиші

0

На Черкащині з 1 квітня по 15 червня розпочнеться сезон тиші. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник начальника Держекоінспекції у Черкаській області Олександр Позняков.

З метою здійснення охорони середовища існування, умов розмноження та шляхів міграції диких тварин Черкащини, у період з 1 квітня по 15 червня щорічно встановлюється період тиші.

Підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу, зобов′язані забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин.

У період масового розмноження диких тварин забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою, а саме пальба, проведення вибухових робіт, фейерверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змгань на транспортних засобах.

Промислове рибальство у місцях, які мають особливе значення для перебування водноболотних птахів та напівводних ссавців, а саме бобрів та хохуль здійснюється за погодженням із органами лісового, мисливського та рибного господарства.

За порушення режиму в Сезон тиші передбачена адміністративна відповідальність за статтею 87 КУпАП, розмір штрафу для громадян — від 51 до 85 гривень, для посадових осіб від 85 до 119 гривень.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині вдруге за рік зацвіли підсніжники.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version