НовиниЧеркащинаНерестова заборона на Кременчуцькому водосховищі завершилася

Нерестова заборона на Кременчуцькому водосховищі завершилася

-

- Advertisment -

20 червня – останній день нерестової заборони на Кременчуцькому водосховищі. Про це повідомляє Черкаський рибоохоронний патруль.

риба риболовля рибалка

Тепер всі рибалки-любителі зможуть спокійно займатися риболовлею, адже встановлені на нерестовий період заборони та обмеження любительського і спортивного рибальства – знімаються.

Тому, від завтра, рибалити дозволено на загальних умовах, передбачених Правилами любительського і спортивного рибальства, основні з яких:

  • дозволений вилов вудками усіх видів, із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом з блешнею;
  • добова норма вилову риби становить 3 кг (або трофей); мінімально допустимі розміри риби, які дозволені до вилову: сом – 70 см, судак – 42 см, щука – 35 см, лящ – 32 см, короп – 25 см, лин – 20 см та інші.

По 30 червня ще триває нерестова заборона на вилов (добування) раків у всіх водоймах Черкащини. Також до 10 липня триватиме заборона на здійснення лову в придаткових водах.

Зауважимо, Черкаською обласною військовою адміністрацією від 02.04.2022 року № 131 на водних об’єктах Черкащини забороняється навігація для маломірних (малих) суден, моторних суден, прогулянкових, вітрильних, спортивних, швидкісних суден, суден флоту рибної промисловості, водних мотоциклів і засобів розваг на воді на період воєнного стану. Окрім того, розпорядженням з 4 квітня забороняється промисловий та любительський і спортивний вилов водних біоресурсів на водоймах Черкаської області. Виключенням є любительське рибальство в межах населених пунктів та в місцях, визначених органами рибоохорони.

Прийняте розпорядження діятиме до завершення військового стану.

Черкаський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили нехтування заборонами – повідомте патруль: 063-896-65-93, 0472-31-02-76

Читайте також: Погода на тиждень: коли чекати дощі в Черкаській області?

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x