НовиниЧеркащина"Необхідно обмежити контакт людини з людиною": на Черкащині ввели...

"Необхідно обмежити контакт людини з людиною": на Черкащині ввели протикоронавірусний карантин

-

- Advertisment -

Вчора, 11 березня, Кабінет міністрів України прийняв рішення щодо впровадження карантину в країні. Діятиме він з 12 березня до 3 квітня та розповсюджуватиметься на усі заклади освіти та місця масового скупчення людей. Окрім цього впроваджуються інші заходи, які спрямовані на запобігання розвитку і появі великої кількості захворювань на коронавірус в державі.

Щодо ситуації в нашому регіоні заступник голови Черкаської ОДА Юрій Лесюк провів брифінг. Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

"Ми бачимо, що ситуація погіршується в європейських країнах, у той же час як в Китаї, звідки епідемія почалася, становище стабілізувалася. В Україні було зареєстровано лише один випадок захворювання на коронавірусну інфекцію. Тому Уряд вирішив працювати на випередження, щоб попередити появу епідемії", – зазначив Юрій Лесюк.

Так, відсьогодні, 12 березня, у Черкасах та по області введено протикоронавірусний карантин. Він стосується усіх навчальних закладів, включно із садочками. На період карантину заклади освіту мають перейти на дистанційну форму навчання. Також постанова Кабміну регулює організацію та проведення масових заходів. Йдеться про заходи з кількістю понад 200 учасників.

Правоохоронні органи спільно з членами протиепідеміологічних комісій проводитимуть перевірки закладі та контролюватимуть умови дотримання карантину. Щодо порушників будуть вживати відповідні заходи.

За словами заступника очільника області, постанова не стосується діяльності органів державної та місцевої влади. Тобто, якщо сьогодні має бути сесія облради, то вона відбудеться, оскільки на ній прийматимуть важливі рішення. Єдине, що може бути введено, це відсутність людей, які не є депутатами та не доповідатимуть у сесійній залі.

"Наші заходи спрямовані на те, щоб обмежити контакт людини з людиною, дитини з дитиною. Тобто необхідно ввести обмеження, навіть якщо дітей на секціях та гуртках менше ніж 200. Цього тижня у нас заплановано три чемпіонати області з різних видів спорту. Ми прийняли рішення, що все ж їх проведемо. Оскільки, наприклад, спортивне орієнтування відбудеться на відкритому повітрі. Інші два будуть проведені у закритому приміщенні, однак без глядачів, суто з учасниками, суддями та тренерами", – повідомив Юрій Лесюк.

Окрім цього він додав, щоб унеможливити поширення інфекції, необхідно пам’ятати, що вірус передається через повітря та брудні руки. Тобто, якщо це масове зібрання людей у закритому приміщенні, вірус пошириться повітряно-крапельним шляхом. Щоб не допустити поширення інфекції, необхідно обмежити проведення таких заходів.

"Щодо передачі інфекції через брудні руки. В Черкасах почали впроваджувати механізм обробки тих поверхонь, до яких найбільше торкаються люди. Наприклад, поручні в громадському транспорті, ручки дверей. Потрібно дотримуватися етики чхання та кашлю. Тобто слід прикриватися серветкою чи ліктем, а не рукою. Необхідно уникати контакту з хворими людьми, слід тримати дистанцію метр-півтори з людьми, з якими спілкуємося", – наголосив Юрій Лесюк.

Щодо ситуації із тестами на визначення коронавірусу, то в регіоні почали роботу з їх закупівлі. Окрім того, відбудеться централізований розподіл тестів, як швидких, так і тих, що проводять на спеціальному обладнанні.

"Найближчим часом ми отримаємо тест-систему, яка буде розрахована на 96 аналізів. Вона є достатньо дороговартісною, однак держава забезпечує такими приладами. Вона вже сьогодні-завтра з’явиться в Черкасах. В регіоні було зафіксовано два випадки захворювань із підозрою на коронавірус. На щастя, вони не підтвердилися – повідомив заступник Романа Боднара.

За його словами з резервного фонду області вже виділено 1 млн. 600 тисяч гривень для забезпечення засобами індивідуального захисту і на медикаменти. Найближчим часом буде виділено кошти бюджету на ті ліки, які будуть необхідні для хворих.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через загрозу коронавірусу навчальні заклади Черкас йдуть на карантин.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі та Умані прощатимуться із загиблими бійцями 

Смілянська та Уманська громади проведуть в останню путь військових. На фронті загинули Олексій Зелененко та Олександр Думенко. Про це...

У Чигирині представили художню виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Напередодні Великодня в музеї Богдана Хмельницького у м. Чигирин розпочала роботу тимчасова виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x