НовиниЧеркащина"Немає складу правопорушення": у судовому житті Тренкіна – "біла...

"Немає складу правопорушення": у судовому житті Тренкіна – "біла смуга"

-

- Advertisment -

Депутата Черкаської міськради Юрія Тренкіна Соснівський райсуд визнав невинним у хуліганстві на "тарифному майдані".

Справу, яку Феміда розглядала 7 лютого, закрили за відсутністю складу адмінправопорушення. Відповідна ухвала внесена до Єдиного реєстру судових рішень.

Нагадаємо, інцидент трапився 14 січня близько шостої вечора. Один із охоронців наметового містечка під стінами Черкаської мерії помітив за зриванням паперової інформації мера Анатолія Бондаренка  та його однопартійця Юрія Тренкіна.

20 січня на Тренкіна склали адміністративний протокол за статтею 173 КУпАП (дрібне хуліганство). Під час засідання обранець виправдовувався, що нічого не пошкоджував, а лише став свідком сварки між невідомими йому особами. Адвокат просив суд закрити провадження по справі за відсутністю події та складу адміністративного правопорушення. Таке клопотання суд задовольнив, а справу закрили.

На судове засідання намагалися потрапити й журналісти ТРК "ВІККА", проте їх спочатку просили зачекати, а потім поставили перед фактом, мовляв, суд вже відбувся. Суддя Чечот, яка розглядала справу, ніяк не прокоментувала таку ситуацію.

Вдалим для депутата було і заплановане на 17 лютого судове засідання. На ньому Феміда мала розглядати резонансну справу про привласнення бюджетних коштів та ухилення від сплати податків, у якому обвинувачують Юрія Тренкіна та його колишнього помічника Євгена Щербину. Журналісти знову чекали на засідання, про початок якого мали оголосити. Однак згодом з’ясувалось, що колегія суддів не зібралась. До слова, Юрій Тренкін, його адвокат та інші фігуранти також не з’явились.

Зазначимо, попереднім рішенням від 16 грудня 2019 року Соснівський райсуд погодив клопотання захисника Тренкіна щодо призначення запасного судді. Саме в оновленому суддівському складі мало відбутись засідання 17 лютого.

Як повідомляв сайт vikka.ua, депутата міської ради Юрія Тренкіна, його соратника та екс-очільника "Промбуд Індустрія" Євгена Щербину та директора "Хлібний Дім – Україна" Сергія Коломійця, який є чоловіком сестри Тренкіна, підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму 4,6 млн.грн. та заволодінні 1,7 млн. грн. бюджетних коштів упродовж 2016-2018 років.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x