НовиниЧеркащинаНекомфортну погоду на Черкащині формує зустріч тепла та холоду

Некомфортну погоду на Черкащині формує зустріч тепла та холоду

-

- Advertisment -

На Черкащину пробилися атмосферні фронти південного циклону «ANDIRA», які зумовили теплу, проте некомфортну та вологу погоду. 12-13 грудня спостерігалися опади переважно у вигляді мокрого снігу та дощу.

Зіткнення тепла та холоду у супроводі мокрого снігу та дощу, призвело до ожеледних явищ, а саме ожеледі та ожеледиці на дорогах. Про це розповідає у Facebook начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

altapress.ru

Така погода створює значні незручності для водіїв та пішоходів, проте для зимуючих культур вона небезпеки не представляє. Невеликі «плюси» вдень сприяють слабкому відтаванню ґрунту, опади у вигляді дощу поповнюють його вологу, щоб компенсувати нестачу ґрунтової вологи та взагалі дефіциту опадів їх недостатньо.

На річках області тепла погода послабила льодові утворення. На Кременчуцькому водосховищі відмічається припай, а на річках – забереги.

За прогнозом синоптиків, на поточному тижні право визначати погоду у нашому регіоні розділяють область високого атмосферного тиску зі сходу «XAVIER» і циклонічна депресія з півдня. Спільними зусиллями вони забезпечать безпечний перебіг синоптичного процесу. Позначиться і близькість «старого» атмосферного фронту, який простягнеться трохи південніше майже в широтному напрямку. Переважатиме хмарна без істотних опадів погода з температурою вночі 0-5 градусів морозу, вдень 3 градуси морозу – 2 градуси тепла.

Умови для ожеледиці зберігаються, дороги та тротуари слизькі, тому водіям та пішоходам потрібно бути обережними.

Довідково

Ожеледь – це шар щільного льоду, що наростає на деревах, дротах та наземних предметах внаслідок замерзання крапель дощу, мряки або туману.

Ожеледиця – шар льоду чи зледенілого снігу, що відкладається на охолодженій земній поверхні внаслідок замерзання атмосферних опадів або талої води.

Як повідомляв сайт vikka.ua, карантинні вимоги порушує третина перевірених у грудні закладів на Черкащині.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x