НовиниЧеркащина"Не встигну померти у рідних стінах": скандальна квартирна тяганина...

"Не встигну померти у рідних стінах": скандальна квартирна тяганина у Черкасах триває (ФОТО)

-

- Advertisment -

Забудовник Олена Мудренко, яка вже третій рік випробовує терпіння черкасців на витривалість, не здаючи в експлуатацію продані квартири в новобудові, з’явилась на діалог з інвесторами 13 грудня у стінах міськради. Окрім звичних ухилянь і відмовок, обурені люди не почули нічого нового. Міський голова Черкас, якого містяни хотіли побачити ще з минулих зборів, не з’явився. Про причину його відсутності, ймовірної "хвороби", сайт vikka.ua писав раніше.

Так, на довгоочікуваній зустрічі із забудовницею ЖБК "Форест", жителі поставили їй головне питання: коли вони отримають ключі від своїх квартир. У відповідь почули саркастичну відповідь. Мовляв, в отриманні ключів немає ніяких проблем, тільки ж будинок без світла, тепла й ліфта.

"Найголовніша проблема із "Черкасигаз", – звітує Олена Станіславівна. – У нас є всі дозвільні документи, але наразі ми не можемо пустити газ у будинок. Підприємство відмовило в погодженні проектів через ряд невиконаних умов. Люди розглядали альтернативу того, аби зробити теплопостачання. Ми звернулися в ТЕЦ із проханням розробити і надати технічні умови. Зараз вони розробляються. Щодо електрики. У нас був заключений договір із підрядною організацією на проведення електрики до нашого будинку. Ця організація розробляла проект, проводила всі роботи. Наразі всі роботи закінчені, але у нас змінилися умови і відбулось переузгодження проекту. В цю хвилину підрядна організація переробляє проект".

З ліфтом, який мав бути в "елітній" новобудові, взагалі сталась епопея.

14 червня 2016 року забудовники заключили договір на поставку і встановлення ліфта. Ці послуги навіть встигли повністю оплатити, але фірма збанкрутувала. Вона дала черкаським забудовникам розібраний ліфт. Зараз в наявності є 60% його комплектації. Олена Мудренко пояснює, що підприємство вирішило заключили договір на поставу нового ліфта, оскільки він вартує так само, як і доукомплектація старого.

Словом, необхідні для проживання умови відсутні вже понад 2,5 роки. Люди, які віддали кошти за свої квартири, почали оббивати пороги Черкаської мерії, аби справа зрушила з місця. Жителі скаржаться, що будівництво затягнулось. За цей час у когось народились і пішли в садочок діти. А хтось натякає, що вже не встигне й померти у рідних стінах.

На захист простих відчайдушних черкащан стали місцеві активісти. Вони підтримали людей на зборах минулого тижня. Цього разу вдались до більш рішучих дій: вручили пані Мудренко цеглину, взяту в "нормальних забудовників".

На скандальній зустрічі був присутній депутат Черкаської міської ради, "вільнодемократівець" Володимир Гриценко. Саме на його окрузі, у Південно-Західному районі, здійснюється будівництво. Обранець переконаний, що мешканців будинку поступово готують до того, аби ті знову спустошували кишені.

"Люди прагнуть квартир, шукають найменші моменти, щоб все-таки домогтися справедливості, але я на 100 відсотків упевнений, що без доплати, які забудовник починає пропонувати, нічого не вийде. Не факт, що вони заплатять гроші і отримають ці квартири, але без доплат цього точно не станеться, – каже Гриценко. – Людям потихеньку підмінюють поняття і на самих замовників перекладають фінансові проблеми".

Нагадаємо, квартирна тяганина триває третій рік. Забудовник ігнорував дзвінки і прохання власників квадратних метрів. Самі ж люди були готові до радикальних дій: палити шини і звертатись за допомогою до Президента.

Сьогодні, коли пані Мудренко все ж з’явилася до людей, не змогла їх заспокоїти. Не погодилась підписати й гарантійного листа. Питання із проблемним будівництвом не вирішене і чекає на продовження конструктивного діалогу між забудовником і мешканцями. Самі черкасці вже не сподіваються побачити Олену Станіславівну в місті, як було тривалий час до цього. Проте прагнуть зустрічі з міським головою Анатолієм Бондаренком, який також вже довго уникає прямого спілкування.

Як повідомляв сайт vikka.ua, від початку року черкащани придбали в іпотеку 40 квартир.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x