додому Новини Черкаси «Не всі хочуть це робити» – Віталій Москаленко про встановлення валідаторів у...

«Не всі хочуть це робити» – Віталій Москаленко про встановлення валідаторів у черкаських автобусах

0
автобус маршрутка Черкаси

У черкаських маршрутках почали запроваджувати електронну оплату за проїзд. Наразі в автобусах встановлюють валідатори. Про це повідомляють на сайті ЗМІ.ck.ua.

автобус маршрутка Черкаси

Подробиці появи і запуску валідаторів у автобусах розповів начальник управління транспорту ЧМР Віталій Москаленко.

За його словами, пристрої вже встановлено у близько двадцяти автобусах. Однак не всі перевізники хочуть співпрацювати та облаштовувати валідатори.

«Зараз ці валідатори не активні, тобто поки що оплатити проїзд через них не можна. Вони стануть активні, коли в усіх автобусах буде все облаштовано. Запустять їх всі одночасно. На жаль, не всі хочуть це робити, тому з деякими доведеться розривати договори», – зазначив Віталій Москаленко.

Він додав, що наразі договори підписані з трьома перевізниками щодо цього, саме в їхніх автобусах уже й почали встановлювати валідатори.

«З автобусами трохи важче, ніж із тролейбусами. Тому що не у всіх перевізників є зайвий фонд автобусів, вони ж всі на лінії, а ставлять або у вихідний день, коли менше виходить на лінію, або коли вони з’їжджають. Помаленьку рухаємось в цьому напряму», – зазначив він.

Система оплати буде така сама, як у тролейбусах. Оплатити проїзд в автобусах можна буде також за допомогою банківської картки чи смартфону з функцією NFC (PayPass) або паперового квитка з QR-кодом.

Нагадаємо, що в черкаських тролейбусах із  1 липня запрацювала електронна оплата за проїзд, а усі пільгові категорії громадян можуть їздити безкоштовно.

Читайте також: 

На Черкаській ТЕЦ – новий керівник (ФОТО)

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version