НовиниЧеркащина"Не суньте руку в кишеню до АТОвців": військові відреагували...

"Не суньте руку в кишеню до АТОвців": військові відреагували на спробу Ботнара-старшого отримати квартиру в Черкасах

-

- Advertisment -

Не лізти до кишені АТОвців та не забирати їхнє законне право на отримання житла від держави. З таким проханням звернувся до депутатів під час засідання сесії Черкаської обласної ради військовослужбовець Андрій Курченко.

Згадав, зокрема, й ім’я обласного обранця та заступника міського голови Черкас, "свободівця" Юрія Ботнара, передає кореспондент vikka.ua.

"Є державна програма забезпечення інвалідів війни для поліпшення житлових умов. І є величезна черга з тих, хто повернувся з війни, без рук і ніг. Але в цю програму намагаються втиснути липових інвалідів війни. І поки ви вирішуєте свої "шкурні" питання, наша черга завмерла на місці, – зазначив з сесійної трибуни Андрій Іванович. – Я розумію, що військовим житло не потрібне. Бліндаж є, окопи є, два каремата і вистачить. Але коли вони повертаються, їм часто немає де жити. Тим часом є такі хитрі хлопці при владі, зробили своїм родичам липову інвалідність, посвідчення УБД. Розкрадають те, що їм не належить. Імена ми всі знаємо, є, наприклад, Ботнар Юра. 200 тисяч гривень "получки і плюс 130 тисяч на поліпшення житлових умов… 27 тисяч – це зарплата 10 бійців. Майте совість!"

Військовослужбовець наголосив: Черкаси – це не велике місто, це велике село, де усі про всіх все знають, однак мовчать через свою толерантність.

"Однак терпінню теж уже приходить кінець. Хлопці, ми не лякаємо, але не суньте руку в кишеню до АТОвців!"

Таку реакцію учасників бойових дій викликав проєкт рішення виконавчого комітету, про який днями повідомили місцеві активісти та журналісти. Той стосується квартири в багатоповерхівці на вулиці Пацаєва, яку нині винаймає батько заступника мера Юрія Ботнара Андрій Ботнар разом з родиною. Проєктом рішення вказану житлову площу пропонують перевести в фонд орендованого житла і протягом місяця з моменту погодження укласти договір оренди з родиною Ботнара-старшого. Підстава – заява останнього.

Інтернет-видання "Провінція" пояснює, що означатиме погодження такого рішення. Андрій Федорович орендує квартиру, власник якої помер, а спадкоємців у нього – немає. Після включення вказаного об’єкту до фонду орендованого житла Черкас Андрій Ботнар матиме можливість приватизувати квартиру. І не за ринковою, а вельми поміркованою ціною.

В тексті проекту рішення йдеться, що Андрій Ботнар має право на першочергове отримання житла, як учасник бойових дій і перебуває в списку загальної черги. Порядковий номер в черзі Ботнара-старго …527 або 528. Перед ним у квартирній черзі – ветерани АТО, багато з них повернулися з війни на Сході з інвалідністю.

Нагадаємо, Андрій Ботнар – очільник Ананьївської районної організації ВО "Свобода" (Одеська  область). У 2018 році, як учасник російсько-української війни, отримав у приватну власність 2 га землі для ведення особистого селянського господарства. Наділ отримано в Ананьївському районі в адміністративних межах Новоолександрівської сільської ради. На початку 2019-го безоплатно, знову ж таки, як ветеран АТО, отримав у власність земельну ділянку по вул. Ціолковського "для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд".

Раніше сайт vikka.ua повідомляв: команда черкаського мера за квартал отримала майже 2 мільйони зарплатні.

 

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x