НовиниПолітика"Не цікавитись політикою – все одно, що не цікавитись...

"Не цікавитись політикою – все одно, що не цікавитись своїм депозитом в банку", – лідер відомого гурту поділився рецептом, як не піддаватись політичній пропаганді

-

- Advertisment -

Бути в курсі політичних процесів у країні і не забувати про власну самоосвіту. Тільки з таким систематичним підходом до виборів українці зможуть щоразу обирати саме розумом, а не серцем і за швидкоплинними симпатіями, переконаний музикант Сергій Фоменко. Такими думками лідер гурту "Мандри" поділився з журналістами під час візиту в Черкаси. Побували на зустрічі й кореспонденти vikka.ua

Черкащину музикант відвідав не дарма. Тут у нього живуть близькі люди – куми й хрещеник Аскольд, син відомої черкаської дизайнерки Олесі Теліженко. А щоразу, коли під’їжджає до черкаської дамби, з завмиранням серця споглядає крізь вікно транспорту на її красу. Каже, завжди таке враження, ніби в’їжджаєш на козацький острів. І так завжди, чи то концерт, чи то гостини.

Хоча останні п’ять років Фоменко поєднує свою творчу діяльність з культурною дипломатією. І окрім концертів по всій країні, працює також над великими культурно-ідеологічними проектами навіть за її межами: організовує виставки, влаштовує презентації фільмів про Україну, знайомить світ з сучасністю нашої держави.

Наприклад, протягом кількох років разом з однодумцями музикант організовував виставку "Майдан – Україна – шлях до свободи". З 2014 по 2016 рік пройшло сім міжнародних резонансних виставок: в Берліні, в Нью-Йорку, Лондоні, Вашингтоні, Конгресі Сполучених Штатів, в двох великих американських вузах. Крім того, Фома виступав промоутером фільму "Добровольці божої чоти" Леоніда Кантора та Івана Яснія.

"Ми з режисерами та кіборгами проїхали 14 міст Америки й 10 міст Канади. Це була дуже важлива робота, адже українська діаспора, яка дуже багато допомагала всі ці роки, насправді, також була дезорієнтована з приводу того, що відбувається у нас в країні, – зазначає музикант. – Туди, за океан, теж ішла величезна кількість фейків, інформаційна війна торкнулась і їх".
 

Та ж ситуація, яка склалась в країні у період президентських виборів, впевнений музикант, – це той виклик, який може існувати при політичному режимі під назвою демократія.

"Демократія – не найбільш ідеальний варіант державного ладу, але ліпшого ще поки що не придумали, – впевнений Фома. – В Україні демократія трошки наша, зі своїми особливостями, але вона ефективна. Я пам’ятаю Україну 89-го року, коли я закінчив школу, і зараз – це фантастична різниця. У диктатури ж є свої виклики. І, повірте, то набагато гірше і страшніше".
 

Сергій Фоменко впевнений: аби не повторити долю демократичної Німеччини середини ХХ століття, де до влади прийшов Гітлер, українці мають бути освіченим суспільством. Тоді Україна має всі шанси стати регіональним лідером.

А от щоб не стати жертвою пропаганди і не емоціями обирати майбутнє своєї країни, завжди під час виборів варто керуватись тільки розумом. Відтак, Фома дає черкащанам кілька порад, як протистояти пропаганді й інформаційним бомбам.

Найперше, каже, кожен українець має цікавитись політикою. І не тому, що це якась розважальна тема. А тому, що політика – це те, від чого залежить безпосередньо і наше особисте життя, наша перспектива.

"Уявімо, що ви заробили кілька тисяч доларів, заробили чесно й тяжко. І маєте вкласти їх у банк. Так от, політика – це все одно, що покласти ці гроші на депозит в банк і слідкувати, що з ними відбувається. Якщо ти цього не хочеш знати, то в тебе не буде ні грошей, ні майбутнього, в яке ти їх хотів вкласти", – розмірковує музикант.
 

Цікавитись – значить хоча б читати, якщо вже не вивчати програму політика або політичної партії. "Слухайте не ті обіцянки, які звучать з уст політика з екрану телевізора, а читайте і обов’язково аналізуйте програму. Аналізувати і порівнювати з програмами інших – важливо. Тому що обіцянки "все відібрати у багатих і поділити між бідними" – це чистий популізм", – радить далі Фоменко і каже: майбутнє будь-якої країни – за середнім класом. То є суспільство вільних і розумних людей.

Також, переконує Сергій Фоменко, важливо цікавитись не лише програмою, але й життям політика. Адже він ще й людина.

"Нам усім потрібно стати політично грамотними. Для того, щоб наша нація не переживала жодних цькувань, щоб ми були сильними, необхідна грамотність. Останньої якраз і немає, – зазначає Фома. – Якийсь феномен дуже негарний зараз, коли люди втамовують лише кілька основних інстинктів. Освіта, політична грамотність і спілкування – ось що вкрай важливо!"
 

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські рокери презентували нову пісню.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині горіла машина у гаражі

У селі Гладківщина Піщанської ТГ днями сталася пожежа в приватному гаражі. Про це пишуть на сторінці Добровольці Черкащини. За викликом...

Черкаський гідрометцентр попереджає про негоду

На Черкащині тримається прохолодна дощова погода. Чого чекати на вихідних - пише директор Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань. За 4 доби...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x