НовиниСпортНАЗК підозрює черкаських депутатів-"азотівців" у корупції

НАЗК підозрює черкаських депутатів-"азотівців" у корупції

-

- Advertisment -

6 квітня на засіданні сесії Черкаської міськради депутати ухвалили звернення до Глави Держави з приводу ситуації навколо хімічного підприємства області ПАТ "Азот". Саме це голосування і стало приводом для розслідування Національного агентства з питань запобігання корупції, адже підтримали його і чотири міські обранці, які є працівниками підприємства.

Звернення до вищого керівництва країни підтримали усі депутати, зокрема й Іван Сухарьков, Максим Скорик, Григорій Кузьменко та Ігор Кривошеєв. Таке голосування поставило їх в умови реального конфлікту інтересів, адже вони є працівниками "Азоту". У ситуації, коли приватний інтерес вступає в суперечність з представницькими повноваженнями, депутати мали повідомити про наявність конфлікту інтересів та взагалі не голосувати.

"Своїми діями, які виразилися у неповідомленні про конфлікті інтересів та ухваленні рішення в умовах реального конфлікту інтересів, депутати  вчинили правопорушення, пов'язані з корупцією, відповідальність за які передбачені частинами першою та другою статті 172 Кодексу України про адміністративні правопорушення", – йдеться у листі до міськради керівника департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції НАЗК Олександра Писаренка.

У зв'язку із виявленим фактом на Сухарькова, Скорика, Кривошеєва та Кузьменка складено протоколи про адміністративні порушення та відповідно до статей 221, 257, 276 Кодексу України про адміністративні правопорушення направлено на розгляд до Соснівського районного суду Черкас.

У разі визнання депутатів винними, кожному з них загрожує штраф до 6800 грн.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за півроку черкаські чиновники-корупціонери не сплатили до бюджету майже половину суми адмінштрафів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Міграційна служба виявила двох нелегалів із США у Черкасах

Міграційники виявили двох нелегалів із США у Черкасах і прийняли рішення про їхнє повернення додому. Про це повідомляють на...

У Черкаській області затопило луги, поля та подвір’я

Підтоплення лугів і полів зафіксували в Черкаському та Золотоніському районах. Також затопило двори і підвали в низці громад. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x