НовиниЧеркащинаНавколо багатостраждальної забудови черкаської набережної тривають судові баталії

Навколо багатостраждальної забудови черкаської набережної тривають судові баталії

-

- Advertisment -

Фемідні баталії навколо багатострадальної ділянки набережної Дніпра на розі вулиць Козацької та Героїв Дніпра тривають. Так, наприкінці 2018 року Черкаською місцевою прокуратурою було скеровано до господарського суду Черкаської області позов до одного із забудовників м. Черкаси та органу місцевого самоврядування про визнання незаконним та скасування рішення ради про зміну цільового призначення земельної ділянки загальною площею близько 3,4 га із земель водного фонду на землі житлової та громадської забудови. Про це інформує прес-служба прокуратури.

Одночасно визнаються у судовому порядку незаконними зміни до договору оренди землі, укладеного із забудовником, якими фактично дозволено проводити багатоповерхову житлову забудову в рекреаційній зоні міста Черкаси на березі р. Дніпро. Наразі розгляд справи триває у господарському суді Черкаської області.

Разом з тим, Черкаською місцевою прокуратурою оскаржено в апеляційному порядку ухвалу суду першої інстанції про призначення судової експертизи за клопотанням забудовника, якою останній намагається легалізувати законність зміни цільового призначення земель водного фонду під забудову.

Ще у вересні минулого року Велика палата Верховного Суду своєю постановою підтримала правову позицію Черкаської місцевої прокуратури та скасувала рішення Соснівського районного суду м. Черкаси, яким зобов’язано орган місцевого самоврядування здійснити зміни цільового призначення ділянки на узбережжі р. Дніпро під багатоповерхову житлову забудову. Тим самим, Верховна Феміда визнала забудову набережної незаконною.

Нагадаємо, довкола забудови узбережжя багатоповерхівками вже кількаріч точаться суперечки. Від директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міськради Артура Савіна і головного архітектора міста Віталія Чернухи фірма-забудовник "Будгарант" отримала містобудівні умови на початок будівництва на ділянці площею понад 3 гектари, яка належала до категорії земель рекреаційного призначення. Згідно з земельним законодавством, вести багатоповерхове будівництво там не можна, адже воно перешкоджатиме використанню ділянки за призначенням. До слова, підприємство пов’язують з іменем Артура Савіна. Його заступниця Лариса Слесаренко була однією з засновниць інвестиційно-будівельної компанії "Будгарант".

Кілька раз депутати міськради на сесійних засіданнях голосували проти забудови, однак міський голова Анатолій Бондаренко ветував це рішення обранців.

Як повідомляв сайт vikka.ua, забудовник-порушник до бюджету Черкас сплатить понад 460 тисяч гривень.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x