додому Новини Наступного тижня Рада розгляне проект про децентралізацію влади

Наступного тижня Рада розгляне проект про децентралізацію влади

0

Завтра у Верховній Раді України буде зареєстрований законопроект про внесення змін у Конституцію стосовно децентралізації влади, який буде направлений у Венеціанську Комісію Ради Європи. Про це під час виступу на Дні діалогу представників органів місцевого самоврядування й органів державної влади сказав Президент України Петро Порошенко, повідомляє прес-служба Адміністрації Президента. Про це пише видання "Обозреватель".

–  Ми хочемо змінити найближчу до народу місцеву владу, надавши самоуправлінню реальні повноваження, яких ще ніколи не знала система місцевого самоуправління в історії України. Це ключовий момент мирного плану, це саме ті речі, із якими ми підемо на Донбас, – підкреслив Президент.

Також глава держави відмітив, що законопроект про внесеня змін в Основний Закон передбачає ліквідацію обласних і районних державних адміністрації та введення посад представників Президента. Крім того, передбачено створення виконавчих комітетів місцевих нарад, яким будуть делеговані основні функції державної влади на місцях.

На місцях залишиться значана частина податків, зібраних на території органу самоуправління,  – сказав Порошенко.

Президент підкреслив, що децентралізація влади передбачає розширення повноважень місцевих общин, у тому числі в питаннях історичної пам’яті, культурних традицій та мовної політики. Президент висловив сподівання, що Верховна Рада України в першому читанні прийме законопроект про внесення змін в Конституцію наступного тижня. Нагадаємо, що децентралізацію влади передбачає план Порошенка з урегулювання ситуації на Донбасі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version