НовиниЧеркащина"Насосне" прокляття: у селі на Шполянщині діти та медики...

"Насосне" прокляття: у селі на Шполянщині діти та медики майже рік обходяться без водопостачання

-

- Advertisment -

Дитячий садок, школа та амбулаторія в селі Лозуватка, що на Шполянщині, не отримували водопостачання ще з минулого року через злощасну поломку насоса. Обурені селяни звинувачують сільську владу. Та, своєю чергою, нарікає на зволікання з боку районної адміністрації, передає кореспондент vikka.ua.

У комунальних закладах немає проточної води ще з осені 2017-го року, повідомляє редакції сайту небайдужий житель села Костянтин Лепський. Зламався глибинний насос, який оснащував водою дошкільнят, учнів і медиків. Тож новий навчальний рік у Лозуватці розпочався з прикрих розчарувань.

"Діти пішли у школу, але сільська рада так за рік нічого і не зробила, щоб там була проточна вода, працювали туалети. Хоча у школі й поставили баки, але за ними ніхто не слідкує, там зелена вода була влітку. Дошкільний заклад поки що дітей не прийняв, там навіть каналізація забита. Місцева амбулаторія теж без води", – каже Костянтин.

Додає, що сільський голова, колишній "батьківщинівець" Станіслав Бойко обіцяв розібратися з питанням найближчим часом, але місцеві жителі вже не ймуть віри його словам, адже впевнені: сільська влада мало переймається інтересами громадянами".

За словами сільського голови, насос зламався ще в кінці квітня. Каже, тричі звертався із цією проблемою до районного відділу освіти при Шполянській районній адміністрації, а потім – у письмовій заяві, із вимогою відновити водопостачання. Чиновники відповіли, що в бюджеті немає на це коштів.

"Водопостачання стоїть на балансі районного відділу освіти. Сільська рада не може опікуватися, тому що це перевищення повноважень,– каже Станіслав Бойко. Додає, що після кількох відмов райадміністрації, сільська рада таки виділила кошти на новий насос. – Але він виявився зламаним. Приїхали, встановили, а він не качав. Потім вирішили відремонтували старий насос. І знову звернулися у відділ освіти письмово, але він не відреагував. І зараз шишки від жителів села падають на сільську раду".

Бойко запевняє, що 5 вересня водопостачання вже відновлене, оскільки працівники сільради, "в особі сільського голови, головного бухгалтера і секретаря й інших", пішли тягати труби і встановлювати насоса разом із технічним персоналом школи.

"У дитячий садок діти підуть 6 вересня. Ми батькам пояснили, що без води ніякі санвузли працювати не будуть, харчування не буде. Амбулаторія зараз теж працює. Воду ми здавали на аналізи", – переконує сільський голова

Завідуюча місцевої амбулаторії Віра Захарченко розповідає, що весь "довгоочікуваний" день працівники закладу перевіряють наявність води в крані, проте її ще немає.

"Насос зламався ще навесні. Ми навчилися виходити із ситуації : привозили воду із власної криниці, бувало, що по тричі на день,– каже Віра Євгеніївна. – Ми це питання піднімали перед головою села. Я особисто була у відділі освіти. Вони не допомогли, бо за оцей насос, який там зламався, треба було купляти новий, або заплатити за ремонт".

Селяни впевнені, що проблема з водопостачанням продовжуватиметься й надалі, оскільки сільська рада, як і обіцяла, встановила 5 вересня мотор на насос, але він виявився заслабким і не може тягнути воду. Тож коли дошкільний заклад, школа й амбулаторія будуть із водопостачанням – невідомо.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у КП "Черкасиводоканал" достатньо хлору для очищення води.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Над Черкащиною збили три “шахеди”, без руйнацій

Над територією Черкаської області сили оборони ліквідували три безпілотні літальні апарати. Про це пише начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. "Передовсім...

Уманський спортсмен здобув ліцензію на Олімпіаду-2024

Уманський спортсмен Ярослав Жмуденко, за результатами Європейського олімпійського відбору з настільного тенісу виборов ліцензію на Олімпійські ігри-2024. Про це...

Цікаве:

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x