НовиниНаші у Кремнієвій долині: черкащанин розповів, як стати частиною...

Наші у Кремнієвій долині: черкащанин розповів, як стати частиною команди Google

-

- Advertisment -

Запорука успіху компанії у працівниках, а отже на них економити не можна. Працюючи за таким принципом, корпорація Google стала однією з найкращих у світі. Як стати частиною такої команди або ж принаймні реалізувати з гуглерами свої проекти, знає черкащанин Сергій Цибровський. Він разом з однодумцями популяризує серед молоді можливості, які надає американська транснаціональна корпорація.

"Уявіть спільноту любителів "Жигулів", які збираються і обговорюють машини, обмінюються досвідом. Теж саме і ми (GDG Cherkasy), розробники, використовуємо гугл-технології у роботі. Ми не є частиною корпорації, просто вона нас підтримує, інколи спонсорує поїздки на конференції, іноді допомагає проводити заходи в Черкасах. Такі спільноти є по всьому світу, а в Україні набереться до десятка", – розповідає Сергій.

Найактивніших прибічників із різних куточків світу Google періодично запрошує на саміти чи конференції, де корпорація презентує свої новинки. В одній із таких поїздок черкащанин відвідав і штаб-квартиру компанії в містечку Маунтін-В’ю у Кремнієвій долині (штат Каліфорнія).

"Родзинкою містечка є поляна перед офісом Android. Якщо версії операційної системи Ubuntu називають як прикметник та назву якоїсь тварини за алфавітом (Trusty Tahr, Utopic Unicorn), то Google використовує назви солодощів. Кожний новий смаколик з’являється на алеї перед офісом Android в день запуску нової версії системи. Там нині чимале "збіговисько" із пряників, шоколадок та інших солодощів", – пригадує Сергій.

Ще однією візиткою офісу корпорації є динозавр на ім’я Стен, встановлений там на честь реального динозавра, що був знайдений неподалік. В один із днів він просто "оселився" на газоні біля офісу, та так і охороняє спокій працівників.

Більшість працівників тут пересуваються на власному транспорті, здебільшого екологічно чистому. Автівками, що рухаються самостійно, вже навіть нікого не здивуєш.

"Такі автівки їздять безпечно, але значно ускладнюють життя іншим учасникам руху. Знайомі водії сваряться, бо програма, сприйнявши, до прикладу, пакет за кота, зупиняється і далі не їде, через що утворюються чималі затори", – зазначає айтішник.

Загалом вся інфраструктура містечка розрахована на те, щоб працівники почувалися комфортно і ні в чому собі не відмовляли. Тому для гуглерів працює безліч закладів харчування, які працюють щоденно і, звісно ж, обслуговують працівників безкоштовно. Тут є і зони для відпочинку з басейнами та кортами і навіть салони краси. Не скупиться керівництво і на дозвіллі для підлеглих.

Черкащанин констатує: Маунтін-В’ю – містечко надзвичайно затишне, комфортне і надсучасне, проте жити в ньому задоволення не з дешевих.

"У компанію влаштовується розробник із пострадянського простору, а йому кажуть: ти будеш заробляти 100 тисяч доларів в рік. І для нього це суттєві гроші. А потім з’ясовується, що 30-40 відсотків – це податки. Захмарною є і вартість нерухомості. Наприклад, ми, приїхавши на конференцію, платили 300 доларів за добу проживання в кімнатці площею три на три метри", – зауважує Сергій.

Подібні поїздки, навчання та загалом співпраця з Google доступні багатьом, просто не всі користуються можливостями, або ж і не знають про них, – наголошує черкащанин.

"Щорічно Google організовує програми для школярів і студентів з усього світу. В якомусь конкурсі треба подати свою наукову роботу, в якомусь треба щось написати, десь пройти співбесіду. І ми з колегами розповідаємо про можливості, які надає компанія. Ходили і в місцевий коледж, і в кількох школах були. Окрім гарного старту кар'єри, для учасників це і непоганий заробіток, що вимірюється тисячами доларів", – зазначає айтішник.

У компанії є навіть щорічна стипендія для студенток. Носить вона ім’я доктора Аніти Борг, жінки, яка, працюючи у сфері інформаційних технологій, руйнувала гендерні стереотипи. Розмір гранту – 7000 доларів. Ці кошти можна використати на навчання, дослідження, професійне обладнання чи літературу.

При цьому програми від Google не завжди пов’язані з комп’ютерними розробками чи інженерією.

"Дизайнер із Черкас кілька років тому виграла конкурс на розробку дизайну брендової футболки на щорічний саміт. Виходить, що у футболці з дизайном черкащанки зараз ходять по всьому світу. Це допомогло їй зарекомендувати себе, не кажучи вже про новий досвід чи знайомства. Є так само конкурс для школярів на розробку дудлу (Святкові версії логотипу головної сторінки Google, – ред.). Найкращий малюнок за результатами голосування завжди відзначають цінними призами", – додає черкащанин.

Усі світлини надано героєм публікації

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські IT-шники створили мобільний додаток для спілкування.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x