НовиниЧеркащина"Наше завдання – не воювати та маніпулювати": черкаський депутат...

"Наше завдання – не воювати та маніпулювати": черкаський депутат пропонує сісти за стіл перемовин

-

- Advertisment -

Голова депутатської групи "Громадянської позиції" в міській раді Руслан Зоря запевняє, що треба почати конструктивний діалог про зміну виконавчого комітету та пріоритети формування бюджету на 2018 рік. Про це депутат написав у Facebook. Також він запевнив, що міському голові Анатолію Бондаренку треба сідати та шукати компроміс із депутатським корпусом, а не намагатися тиснути на нього.

Депутати вимагають від мера відповідати за свої слова. Руслан Зоря описав невеличку частку того, що "накипіло" за останні роки, звертаючись до міського голови:

"1. На словах ви боретесь з МАФами та стихійною торгівлею. Але за останні два роки місто просто перетворилось в суцільний базар. 400 дозволів на МАФи за 1,5 роки! По 22 кіоски в місяць! Не дивлячись на мораторій, який встановили міські депутати, кіоски з’являються то там, то там. Ігнорується рішення, згідно з яким при видачі дозволу на встановлення МАФу в засідання виконкому мають залучатися представники Комітетів Самоорганізації Населення – (це фактично жителі мікрорайону). Вами просто ігнорується думка громади. При цьому продовжує свою бездіяльність призначений вами новий очільник муніципальної інспекції Косяк, і ви ніяк на то не реагуєте. Більше того ви не виконуєте рішення ради, яке дало право залучати КСН до роботи муніципальної інспекції.

2. На словах міський голова Анатолій Бондаренко бореться з корупцією. А при цьому ним двічі ветуються рішення міських депутатів про недовіру чиновнику, проти якого не просто порушені кримінальні провадження, а якого правоохоронні органи піймали на спробі отримати хабара. Анатолій Бондаренко, ви захищаєте корупцію чи боретесь з нею? Скандальний фактично безконкурентний тендер на прибирання зелених зон і доріг на 57 мільйонів, що це, як не корупція? А як розцінювати працевлаштування в департаментах лояльних до вас депутатів? За два останні місяці ви дали роботу трьом депутатам, які синхронно почали із вами голосувати, а на останній сесії ви навіть озвучили депутати-чиновники мерії мають ходити на сесії бо "за це отримують зарплату". Чому містяни мають платити за лояльність різних косяків до міського голови?

3. Постійне ветування рішень щодо забудови берегової смуги. Міська рада об’єдналася у серпні минулого року не проти вас особисто, а проти рішення виконкому, в якому безпосередню участь брали саме ви, котре дало "зелене світло" на забудову пляжів багатоповерхівками. За п’ять хвилин восьма голосами (у тому числі і вашим) був наданий дозвіл на зведення десятків багатоповерхових будинків на пляжах міста. До забудови берегової смуги має відношення ваш однопартієць і соратник кум Олійника Михайло Мушієк. Виходить міський голова відстоює інтереси однопартійця?. Подібна ситуація і з "Лісовою просікою". Ви на загал заявляєте, що за громаду, і при цьому своєю заявою відкликаєте справу з розгляду суду, що унеможливило розірвати договір оренди і дає перспективу знищення лісового масиву площею 1,2 га. і вирубати 400 дерев! Більше того бюджет міста через це втрачає 316 тисяч гривень".

Бондаренко, котрий заявляє, що завдяки йому ремонтуються в Черкасах тротуари, дороги, утеплюються садки і школи, купується техніка і обладнання. За словами Зорі, це все наслідки реформи з децентралізації і роботи депутатів, які два роки поспіль виділяють на це кошти в бюджеті. У місті почали лишатися кошти і їх стало утричі більше. Якщо раніше бюджет розвитку становив 180 млн грн, то минулого року 600 млн. грн. "Однак викликає сумнів якість робіт. Бульвар Шевченка ремонтується уже третій рік, Менделєєва (через ліс) майже рік, неякісні роботи на вулиці Г. Дніпра, на вулиці Смілянській, відремонтованій минулого року, вже з’явилися ями".

Руслан Зоря переконує, що міський голова і його команда просто не здатні керувати містом. Більше того люди з його оточення втратили відчуття землі під ногами і все більше підштовхує його до конфронтації з депутатами міської ради. Міський голова намагається не домовлятися, а воювати та диктувати свої умови, посилаючись, що його обрала громада.

"Давайте подивимося цифри. В 1-му турі Бондаренко набрав на 3% голосів менше ніж парія Батьківщина, яка його висунула. Тобто весь його рейтинг це рейтинг партії. А він навіть не НУЛЬ, а мінус. У другому турі за Бондаренка проголосувало 29 тис. виборців Черкас. Це орієнтовно 10% від усіх жителів міста. У більшість в міській раді входить 22 депутати. За них сумарно проголосувало 34 тис. виборців. Тобто більшість черкасців довірили 22 депутатам представляти їхні інтереси у міській раді і в управлінні містом", – каже депутат.

За словами Зорі, сьогодні в раді існує депутатська більшість і хоче Бондаренко чи не хоче, але він має виконувати рішення і волю більшості. Так, більшість депутатів вже двічі висловила недовіру виконавчому комітету. Виконком який на сьогодні зірвав прийняття бюджету міста, який складається в більшості з представників партії "Батьківщина" і повністю підпорядковується міському голові. І при цьому Анатолій Бондаренко вводить в оману містян перекладає провину на депутатів, знімаючи її з себе і свого виконкому. Закон чітко регламентує, що бюджет має попередньо розглянути виконавчий комітет, і не провина міської ради, що міський голова неспроможній зібрати свій виконком.

Як голова депутатської групи, Руслан Зоря пропонує сісти за стіл перемовин, куди необхідно з’явилися міському голові, головам фракцій у раді та запросити журналістів.

"Наше завдання – не воювати та маніпулювати. Наше завдання – щоб місто розвивалося, а не тонуло в смітті, стихійній торгівлі, перетворюючись на нетрі і гетто", – каже депутат.

Як повідомляв сайт vikka.ua, "вільні демократи" висловили свою позицію про перевибори в Черкасах.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x