НовиниЧеркащинаНароджені 29 лютого: чи визнають черкащани свято "раз в...

Народжені 29 лютого: чи визнають черкащани свято "раз в чотири роки"

-

- Advertisment -

Народитися 29 лютого – рідкість, адже це можливо тільки раз на чотири роки. Наші предки двояко ставились до цього дня, пов’язуючи історію зі сумнозвісним святим Іоанном Касіяном. Та сучасні нумерологи запевняють, що дата абсолютно невинна, до того ж – відома появою на світ багатьох талановитих і навіть геніальних людей.

У коментарі сайту vikka.ua черкащани поділились, як ставляться до свого особливого дня народження.

У високосний 2016 рік 29 лютого на Черкащині народилося 26 діток, серед яких 17 хлопчиків та 9 дівчаток. Найбільше "щасливчиків" народилось в Черкасах – 4 хлопчиків та одна дівчинка.

Фото тематичне, ru.freepik.com

Черкаська поетеса, яка захоплюється й вивчає нумерологію й астрологію, Наталія Дніпровська розповіла про специфіку святкування дня народження у не високосний рік:

"Більшість трактує так: ті, хто народились 29 лютого до 12-ї години, святкують 28 лютого перші два роки, а третій – 1 березня. А тим, хто народився ближче до вечора, краще святкувати перші два роки 1 березня, а третій рік – 28 лютого".

Нині людей, народжених 29 лютого, вважають унікальними щасливцями, які виділяються в суспільстві "відсутністю віку". Вони мають сильний вплив на інших людей та накопичують енергію, виплеск якої раз на чотири роки може призводити до несподіваних змін у долі. До того ж, випадкові зустрічі з такими "щасливцями" приносять успіх й іншим людям.

29 лютого народився колишній головний тренер футбольної збірної України Йожеф Сабо.

Одного разу журналісти запитали у Йожефа Сабо, чи відбивається на його житті незвичайна дата народження. Адже, за розповідями його друзів, Йожеф Йожефович принципово святкує день народження раз в чотири роки, пише Gazeta.ua.

"Звичайно! Подарунки до дня народження отримую раз на чотири роки і ніяк не можу постаріти", – весело відповів він.

Натомість черкащанка Тетяна Кульпіна 29 лютого не визнає днем свого народження і щороку відзначає це свято у березні.

"Народилась я близько півночі 29 лютого 1984 року, але записали 1 березня. Щороку, зокрема і у високосний рік, святкую 1 березня, аби не створювати плутанини", – розповіла жінка. Серед особливостей, притаманних "щасливчикам", Тетяна відзначає добре розвинену інтуїцію.

Жителька Чорнобаївського району Людмила Кучеренко з’явилась на світ близько одинадцятої години вечора 29 лютого 1976 року. Фельдшер чекала понад годину, аби повідомити лікарю про народження, тож дата у свідоцтві – 1 березня. Проте раз в чотири роки Людмила не відмовляється приймати вітання саме 29 лютого.

"Коли рік високосний, мене вітають, починаючи з 28 лютого. Тому відчуваю себе особливою, коли отримую втричі більше привітань, ніж інші", – жартує жінка.

Цікаво, що у високосний рік, 29 лютого, народилась і ректорка Черкаської медакадемії Інна Губенко. У звичайні роки свої іменини починає відзначати теж з 28 лютого й до 8 березня.

Зазначимо, в радянський час батькам малюків, які народилися 29 лютого, надавався вибір. У свідоцтві можна було вказати як цей день, так і сусідні дати – 28 лютого і 1 березня.

Яку ж дату народження отримає людина, народжена 29 лютого 2020 року? Як повідомляє "Країна", медики вказують в документах дату народження малюка і вона переноситься в свідоцтво про народження. Судячи з усього, діти, народжені в цю дату, святкуватимуть день народження раз на чотири роки.

Фото тематичне, dzerkalo.media

Видатні люди, народжені 29-го

1468 рік – Павло Третій, Папа Римський.

1528 рік – Альбрехт V Баварський (Великодушний), герцог, меценат, колекціонер, покровитель художників і музикантів, засновник Мюнхенської бібліотеки.

1756 рік – Крістіан Фредерік Хансен, данський архітектор, директор Данської академії красних мистецтв. Автор палацу Крістіансборг і Копенгагенського собору

1792 рік – Джоаккіно Россіні, знаменитий італійський композитор, автор опери "Севільський цирульник".

1796 рік – Ламбер Адольф Жак Кетле, бельгійський учений, соціолог-позитивіст, один з творців наукової статистики.

1840 – Джон Філіп Голланд, творець першого підводного човна для американського флоту, а також серій підводних човнів для майже всіх флотів світу.

1860 рік – Герман Холлерит, американський інженер і винахідник. Один із засновників IBM – найбільшої транснаціональної корпорації з виробництва комп'ютерів і периферії, творець першої електричної лічильної машини – Табулятор Холлерита.

1896 рік – Вільям Огастес Веллман, один із класиків американського кіно, автор фільму "Крила" – першого фільму, удостоєного Оскара.

1904 рік – Гленн Міллер, композитор, диригент, трубач, американська легенда джазу і свінгу. Записаний батьками, як народжений 1 березня.

1904 рік – Mr Wolfe Plus 585 Sr, володар найдовшого в історії людства офіційного імені (Adolph Blaine Charles David Earl Frederick Gerald Hubert Irvin John Kenneth Lloyd Martin Nero Oliver Paul Quincy Randolph Sherman Thomas Uncas Victor William Xerxes Yancy Zeus Wolfeschlegelsteinhausenberdorft – повне ім'я складається з 26 слів, які починалися з різних літер алфавіту).

1944 рік – Гленн Міллер, відомий американський джазовий музикант і композитор.

(Джерело: korrespondent.net)

Як повідомляв сайт vikka.ua, Ганна Шевченко з Черкас почала малювати у 78 років. Зараз їй 92 і зупинятись художниця не збирається. Найбільше вона полюбляє створювати пейзажі, усе малює з пам'яті та обов'язково у яскравих тонах.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах хочуть списати альтанку «Автобус»: прогнила підлога

Комунальне підприємство «Черкасиводоканал» має намір списати унікальну альтанку «Автобус». Проект рішення Черкаської міської ради розміщено на сайті ЧМР. Унікальну альтанку...

Канівчан попереджають про небезпеку підтоплення

Жителів Канівської громади попереджають про можливе підтоплення окремих територій через водопілля. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Очікується затоплення...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x