НовиниНародні обранці від Черкащини дали оцінку виборам у Черкасах

Народні обранці від Черкащини дали оцінку виборам у Черкасах

-

- Advertisment -

Нардепи не залишились осторонь місцевих виборів та прокоментували їх результати.

– Висловлюю глибоку повагу щодо того, що Сергій Одарич достойно визнав свою поразку і не збирається влаштовувати післявиборчу колотнечу. На жаль, у Черкасах не всі політики вміють визнавати свою поразку і ми були свідками того, як місто стало заручником нездорових політичних амбіцій, – розповів у коментарі vikka.ua черкаський нардеп Олег Петренко. – По-друге, мене складно запідозрити у великих симпатіях до свого колишнього опонента по парламентських виборах (Анатолія Бондаренка. – Ред.). Але я занадто люблю своє місто, тому щиро бажаю Анатолію Бондаренку і його команді успішної роботи на благо черкащан.

Народний депутат Антон Яценко, котрий особисто приймав участь у виборах на Черкащині (був кандидатом у депутати Черкаської облради по списку партії "Відродження") в цілому нейтрально поставився до результатів мерських перегонів в місті. "Головне, що вибори відбулися і в Черкасах є мер", –  зазначив нардеп.

При цьому він зізнався, що про подробиці виборів він дізнавався загалом від журналістів. "Я слідкував за виборами лише зі ЗМІ, бо кандидат від "Відродження" пан Кашко, на жаль, не пройшов до другого туру. Мені більш за все не сподобалося під час перегонів декілька речей: поливання брудом кандидатами один одного та спроби зняти Сергія Одарича з мерських виборів", – поділився Антон Яценко.

Він виділив також серед брудних передвиборчих технологій використання адмінресурсу провладною партією "Солідарність".

"Спочатку вони підтримали Радуцького, потім виявилось, що він один із членів якогсь угруповання і вони підтримали Одарича", – розказав депутат ВРУ.

Він підкреслив, що незважаючи на це, трохи розчарувався низькою явкою виборців, але позитивно оцінив те, що незважаючи на невеликий розрив у голосах, Одарич визнав перемогу Бондаренка.

За словами депутата він особисто знайомий і з Одаричем і з Бондаренком. "Про жодного з них не можу сказати нічого поганого", – зазначив він та додав, що черкащани самі мають оцінювати керманичів свого міста.

Водночас народний депутат України Микола Томенко у своєму блозі на "Обозревателе" зауважив, що визначальну роль на цих виборах зіграло абсолютне ігнорування більшістю громадян факту виборів міського голови. Так, вибори на Черкащині проігнорували 72,74% громадян. Тому Черкаси опинилися у списку міст, де мера обирала меншість.

– І таких міських голів від "абсолютної меншості" українських міст є більшість, – наголосив Томенко. – Це неприємний симптом поки що "тихого протесту" більшості громадян України стосовно діяльності всієї системи української влади та всіх політиків. Якщо влада і загалом політичні сили не змінять стратегію і характер своєї діяльності, то, очевидно, що цей "тихий протест" може набути вже якісно інших ознак.

Разом з тим, нардеп Ірина Геращенко зазначила у Facebook, що разом з колегами уважно відслідковує формування коаліцій у місцевих радах – хто, з ким і як об'єднується.

– Дуже часто ті, хто провів кампанію під гаслами нищівної критики партнерів по коаліції у ВР, сьогодні в місцевих радах обнялися в екстазі з "опоблоком" і іншими вчорашніми регіоналами. І почувають себе прекрасно, до чергового дерибану місцевих бюджетів і земель готові. Тож відслідковуємо всі об'єднання. Особливо сьогодні, в умовах децентралізації і збільшених повноважень місцевих рад, їх діяльність, як і діяльність мерів вимагає особливої уваги і контролю громад, – наголосила вона.

Як повідомляв сайт vikka.ua, 15 листопада у Черкасах оприлюднили попередні результати виборів мера. Зідно з якими Анатолій Бондаренко набрав 29 594 голосів, а Сергій Одарич –  27 553.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x