додому Новини Народна рада перестала виконувати свої функції, – громадська активістка

Народна рада перестала виконувати свої функції, – громадська активістка

0

Черкаська громадська активістка Таїсія Плахута вважає, що після революції Народні ради перестали виконувати свої функції. За її спостереженнями, наразі їх використовують лише як механізм впливу деяких людей. Адже часто-густо про засідання таких рад навіть не повідомляють.

– Вони намагаються сказати, що давайте ми будемо затверджувати якісь кандидатури через Народну раду, давайте ми ще якісь рішення через Народну раду будемо пропускати. Це вже людям не дуже подобається. Тому, як на мене, має бути зараз механізм громадських слухань, щоб уся громада мала доступ. Тому що багато людей запитують, як можна увійти в народні ради, як формується їхній склад, чому одні люди там є, а інших немає? – заявила у коментарі "Радіо Свобода" Таїсія Плахута.

У Черкасах для обрання кращої кандидатури на посаду очільника обласного управління сім’ї, молоді та спорту навіть організовували кілька "народних рад", розповідає Радіо Свобода директор обласного Молодіжного ресурсного центру Віктор Велівченко.
– У нас відбулася і спортивна рада, і молодіжна рада. Але попри підтримку, бажаний для неї кандидат із колишніх "любих друзів" не зміг набрати більшість голосів на жодній з рад. На молодіжній раді ми побачили організації, про які нічого не чули. Хоча ресурсний центр безпосередньо працює із молодіжними громадськими організаціями. Також дуже дивно, коли збирається актив черкаського КВН і вирішує, хто буде начальником управління сім’ї молоді та спорту, – зазначає Велівченко.

Між тим голова обласної Народної ради Анатолій Бондаренко запевняє, що у засіданнях ради може взяти участь кожен охочий, а погодження кандидатур на керівні посади в облдержадміністрацію має винятково рекомендаційний характер.

– Це дорадчий орган, який слідкуватиме, щоби громадськість не пропустила на посади людей, заплямованих певними діяннями за попередньої влади: які зловживали своїм службовим становищем, які брали участь в організації антимайданів, так званих тітушок, побиття населення. А "любих друзів" ми теж уже бачили. Знаємо, як при них тут, на Черкащині, проходила "Золота підкова". Досить, це вже не повториться", – наголошує Бондаренко.

За словами Бондаренка, вже розпочалося лобіювання на посади "друзів, родичів, колег". Однак він обіцяє, що Народна рада не працюватиме "на домовленостях" і рекомендуватиме виключно фахівців у своїх галузях.

Обласну Народну раду черкащани обрали на віче у центрі міста наприкінці січня, після штурму облдержадміністрації. Увесь склад ради представляє президія, до складу якої увійшли представники тодішньої опозиції та громадськості.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version