НовиниЧеркащинаНардеп зацікавився ходом справи про виділення земельних ділянок брату...

Нардеп зацікавився ходом справи про виділення земельних ділянок брату черкаського мера (ДОКУМЕНТ)

-

- Advertisment -

Надати інформацію про проведені оперативно-слідчі дії, номер справи в ЄРДР та стадію розслідування, на якій нині знаходиться кримінальне провадження, пов’язане з незаконними діями посадових осіб Черкаської міської ради, зокрема, міського голова Анатолія Бондаренка. Така суть депутатського запиту до Черкаської обласної прокуратури від народного депутата України Дмитра Добродомова. Документ потрапив і до рук кореспондентів vikka.ua.

У документі зазначено: приводом для звернення стала заява черкащанина Д. Терлецького. Той поскражився обранцю на протиправні дії з боку посадовців Черкаської міськради, а також – їхню змову працівниками Держгеокадастру. Як результат – попри попереднє погодження Держгеокадастру, йому було відмовлено у виділенні земельних ділянок по вулиці Мечникова у Черкасах. Одну чоловік хотів отримати у власність, іншу – взяти в оренду на 49 років. Натомість у вересні 2016 року депутати міської ради проголосували за надання землі двом іншим громадянам, а від тих ділянки вже через 2 місяці "перекочували" у власність Миколи Бондаренка – брата черкаського міського голови.

У таких діях мера Бондаренка пан Терлецький вбачає використання службового становища задля отримання неправомірної вигоди для близького родича, достовірно знаючи, що на ділянки вже поданий проект землеустрою на іншу особу. Таким чином, міський голова і депутати, які своїми голосами підтримали таке рішення, завдали шкоди інтересам громади міста.

У жовтні минулого року постраждалий черкащанин направив заяву про правопорушення Генпрокурору України. Однак звідти її пере направили до прокуратури Черкаської області, потому – до місцевої прокуратури, аж поки не опинилась у відділі поліції ГУНП Черкської області. Відтоді жодної інформації щодо розслідування справи заявник не отримав. Тому змушений шукати розради й підтримки вже у нардепів.

Так, Дмитро Добродомов просить місцевих правоохоронців перевірити зазначені факти й надати інформацію, чи були проведені слідчі дії щодо вказаного правопорушення, чи були внесені відомості про нього до Єдиного реєстру, та повідмити, на якій стадії нині перебуває розслідування цього провадження. Обранець зазначає: чекає відповіді на своє депутатське звернення в установлений Законом термін – за 10 днів. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські активісти вимагають від мера дотриматись обіцянки і з’їсти свою краватку.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x