НовиниНардеп вимагає запустити цукровий завод у Пальмірі

Нардеп вимагає запустити цукровий завод у Пальмірі

-

- Advertisment -

Народний депутат по канівському округу Леонід Даценко вимагає від Кабінету Міністрів розглянути можливість запуску Пальмірського цукрового заводу, що на Золотоніщині, в цьогорічному сезоні. Це забезпечить жителів робочими місцями та безперебійним постачанням води. Також він просить розглянути можливість "переорієнтування" соціальної інфраструктури селища Пальміра і зменшення її залежності від роботи заводу коштом державного бюджету. Такий депутатський запит було зачитано на сесії Верховної Ради минулої п’ятниці, пише "Дзвін".

Як повідомив народний депутат, ТДВ "Пальмірський цукровий завод" у селищі Пальміра Золотоніського району Черкаської області законсервовано. Цього сезону, як і попереднього, він не запрацює. Директор підприємства Віктор Павліченко інформує, що завод планують продати, оскільки виробництво нерентабельне.

Нагадаємо, цукроварня, що належить агрохолдингу "Кернел", була найбільшим виробником цукру на Черкащині. Позаминулого сезону тут щодоби виготовляли близько 650 тонн солодкого піску.

Зараз на заводі працює близько ста осіб, які підтримують його в законсервованому стані, решта працівників звільнені.

"У цьому контексті треба нагадати, що селище Пальміра створювалося одночасно з будівництвом "Пальмірського Цукрового заводу". Разом із підприємством зростало упорядковане робітниче селище, яке нині налічує 476 збудованих цукрозаводом квартир з усіма зручностями, загальна житлова площа яких становить 269 тисяч квадратних метрів, 24 квартири Пальмірського відгодівельного підприємства та 36 приватних будинків. Квартири мешканців селища були електрифіковані та газифіковані, забезпечені холодним водопостачанням і каналізацією, автономним газовим опаленням та гарячим водопостачанням, телефонним зв’язком і кабельним телебаченням, і всі ці зручності тісно пов’язані із інфраструктурою заводу. Так само до заводської інфраструктури тісно "прив’язані" Пальмірська дільнична лікарня зі стаціонарним відділенням на 10 ліжок, Пальмірська загальноосвітня школа І — III ступенів, де навчається 140 учнів 1 — 11 класів, дитсадок "Кристалик" на 87 місць, в якому передбачено 4 групи для дітей віком від 1 до 6 років. Серед об’єктів соціальної сфери — філіали районної аптеки, районного відділення зв’язку, Будинок культури на 320 місць з бібліотекою, книжковий фонд якої становить 17,7 тисяч примірників, перукарня, взуттєва майстерня, стадіон" – наводить цифри Леонід Даценко.

Як ідеться в запиті нардепа, в минулому році у зв’язку із закриттям заводу у жителів селища Пальміра розпочались серйозні проблеми із водопостачанням та водовідведенням, гостро постало питання щодо майбутнього опалення та газопостачання. Сільська рада селища не може взяти на свій баланс всю заводську соціальну інфраструктуру, оскільки це обраховується у непідйомні для сільського бюджету суми.

На сьогодні, наголошує народний депутат, селищна рада недооформила навіть передачу у комунальну власність водонапірної башти.

"У зв’язку із браком коштів у селищі було закрито дільничну лікарню, яка кількома роками раніше була передана на баланс сільської ради. Майбутня переспектива продажу заводу під імовірну "вирізку" на металобрухт взагалі поставить під питання саму можливість існування жителів селища", – вважає Даценко.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x