НовиниНардеп вимагає від Авакова взяти під контроль справу про...

Нардеп вимагає від Авакова взяти під контроль справу про побиття голови сільради Яснозір’я

-

- Advertisment -

Народний депутат України Микола Томенко звернувся до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у зв’язку із резонансним інцидентом на Черкащині – розбійним нападом на очільника села Яснозір’я. Про це повідомили на сайті нардепа Миколи Томенка.

Микола Томенко просить Авакова взяти розслідування обставин під персональний контроль та висловлює сподівання на максимально оперативне викриття та справедливе покарання усіх винуватців ганебного свавілля над принциповим захисником інтересів односельців – Василем Ткаченком.

Як повідомляв сайт vikka.ua, голову Яснозірської сільської ради Черкаського району Василя Ткаченка побили у його власному кабінеті 21 грудня. У сільського голови зламаний ніс, струс мозку, численні гематоми, а нині його лікують у Третій міської лікарні міста Черкас.

Сільський голова назвав цей інцидент розправою за його активну участь у організації спротиву громади проти будівництва курників, про що він повідомив місцевим журналістам. Одностайні у версії причини нападу на колегу і депутати ради села. Так, за інформацією ЗМІ, у 2003 компанія "Миронівський хлібопродукт" ("Наша ряба") Юрія Косюка заявила про намір побудувати бригади для вирощування курей біля села. Громада Яснозір’я виступила проти, оскільки таке сусідство, на думку селян, є небезпечним для їхнього здоров’я. Попри заперечення  яснозірців, через рік "Наша Ряба" розпочала будівництво профільного комплексу.

Оскільки компанія планувала поставити біля села 9 компексів загальним поголів’ям 1.8 мільйонів курчат одноразового утримання, що могло стати об’єктом підвищеної екологічної небезпеки, громада Яснозір’я виступила проти цього будівництва. Селяни заблокували будмайданчик, скликали збори села і проголосували проти, а сільрада на сесії прийняла повторне рішення – не надавати згоди на розміщення майданчиків.

Яснозірці активно борються за своє чисте довкілля з весни. Василь Ткаченко був серед активних противників виробництва в районі. А наприкінці тижня, за словами односельчан, він мав виступати на громадських зборах щодо пташників у селі Кумейки, де також планується будівництво.

Голови сіл Черкаського району звернулися до Головного управління Національної поліції в Черкаській області з вимогою встановити винних у побитті їхнього колеги. Того ж дня було зареєстроване кримінальне провадження за ч.2. ст.296 КК України – хуліганство. Однак, активних дій з боку поліції по розслідуванню цього факту не було проведено.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x