НовиниНардеп Віктор Вовк обурений незаконним будівництвом олігарха Косюка*

Нардеп Віктор Вовк обурений незаконним будівництвом олігарха Косюка*

-

- Advertisment -

Віктор Вовк як народний депутат України офіційно закріплений депутатською фракцією за Черкаською областю й під час виконання своїх повноважень постійно здійснює зв'язок з виборцями, представниками громадськості та бізнесу, здійснює робочі поїздки до Черкаської області, систематично вивчає громадську думку, потреби і запити населення області, слідкує за дотриманням законності та правопорядку.

Як зазначає народний обранець, під час його робочих візитів на Черкащину до нього неодноразово звертались громадяни та представники громадських організацій, які скаржились на екологічно небезпечну діяльність підприємств славнозвісного олігарха Ю. Косюка.

"Виробничі потужності його підприємств більшою мірою розташовані на території Черкаської області, і про те, що бізнес мільярдера не є соціально відповідальним відомо багатьом черкащанам. Робота підприємств неодноразово спричинювала соціальну напругу серед населення, справедливе обурення і протести громадян, які, в першу чергу, були пов’язані з екологічними загрозами від масштабних забруднень навколишнього середовища до зникнення ґрунтових вод. Управління Нацполіції в Черкаській області неодноразово фіксувало незаконні забруднення, які вивозились з території птахофабрики і десятками та сотнями тонн асенізаційні стоки зливались в лісопосадках. Ні для кого не секрет, що, саме посилаючись на такі факти діяльності підприємств, громадськість Чигиринщини, де також планується будівництво ще одного гіганта, висловила свою думку і не допускає будівництва у своєму районі ще одного джерела екологічних забруднень на Черкащині", – зазначає народний обранець.

Як виявилось, олігарх Ю.Косюк проявив байдужість до суспільних інтересів і в сфері збереження культурної спадщини, а саме до пам’ятки археології національного значення – Хотівського городища, однієї з найбільших і найстаріших у Європі пам’яток археології. Саме на місці пам’ятки археології національного значення ним наразі незаконно будується величезний маєток.

Зокрема, зазначена тема була висвітлена в проекті "Слідство.Інфо" в журналістських розслідуваннях "Будинок на кістках" та "На курячих ніжках": як мільярдер Юрій Косюк збудував палац на місці археологічної пам’ятки", журналом "Український тиждень" у статті "Архітектура постреволюційного періоду. Хто забудовує Феофанію?", телеканалом ZIK "Хто будує нове Межигір'я на заповідній землі?" та в інших ЗМІ.

Реагуючи на факти журналістського розслідування, зазначені у відеосюжеті "Хто будує нове Межигір'я на заповідній землі?", Віктором Вовком як народним депутатом України було направлено депутатський запит до Генерального прокурора України Ю. Луценка та голови Національної поліції С. Князєва щодо незаконного будівництва приватного маєтку на території Хотівського городища. Цей запит був оголошений на засіданні Верховної Ради України 10 листопада.

"Відповідно до ч. 3 ст. 298 Кримінального кодексу України, умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження пам’яток культурної спадщини чи їх частин караються позбавленням волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого", – зазначається у запиті Віктора Вовка. Та чи понесе соціально-безвідповідальний бізнесмен покарання передбачене законом?

* Матеріал розміщено на правах реклами

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x