НовиниЧеркащинаНардеп від Черкащини бореться із незаконним будівництвом маєтку мільярдера...

Нардеп від Черкащини бореться із незаконним будівництвом маєтку мільярдера Косюка (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Куратор Черкаської області у Верховній Раді, нардеп від РПЛ Віктор Вовк та його однопартієць, депутат Черкаської облради Вадим Гайович сформували об’ємний депутатський запит щодо незаконного будівництва палацу мільярдера Юрія Косюка на території історичного заповідника в селі Хотів.

7 вересня запит був оголошений у Верховній Раді і вже спрямований до Генпрокурора, Голови Нацполіції та Директора НАБУ.

"Мабуть, найбільш ґрунтовний запит за усе моє депутатство – на 12 сторінках з детальним описом правопорушень з боку як Косюка, так і багатьох посадових осіб, що здійснювали злочинні та корупційні дії в інтересах олігарха", – повідомляє у Facebook Віктор Вовк.

Нардепа обурює, що окремі можновладці зазіхають на землі безцінних пам’яток, недбайливо ставляться до їхнього збереження, руйнують і зловживають на їхніх територіях.

У народі вже ототожнюють ситуацію з будівництвом палацового комплексу Косюка, за яким у ЗМІ закріпилась назва "Версаль", із сумнозвісним "Межигір’ям" Януковича.

"За кілька останніх років агробарон Косюк розбудував собі величезний палацовий комплекс – "палац на кістках" – на безцінній землі унікальної пам’ятки археології національного значення – городищі раннього залізного віку в селі Хотів (Хотівське городище) на межі з Києвом. До речі, це одне з найбільших скіфських городищ в Європі",– пише Віктор Вовк.

Прилегла до Хотівського городища з боку Києва національна пам'ятка садово-паркового мистецтва – парк "Феофанія" став чимось на зразок прибудинкової території олігарха.

Ще рік тому Віктор Вовк звернувся із депутатським запитом до Генерального прокурора України та Голови Національної поліції України щодо "незаконного будівництва приватного маєтку на території пам’ятки археології національного значення – городища раннього залізного віку в с. Хотів Київської області (Хотівське городище)".

У грудні 2017 р. нардеп отримав відповідь Генпрокуратури, в якій зазначено, що "за результатами розгляду запиту прокуратурою Київської області 15.12.2017 внесено відомості до ЄРДР за № 42017110000000652 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України". Тобто лише за однією статтею КК України – "незаконне будівництво", хоча у депутатському запиті наводилися набагато більше фактів та відомостей щодо цілого комплексу різних правопорушень з боку багатьох посадовців та установ.

Нардеп Віктор Вовк чекає належної реакції правоохоронних органів на новий депутатський запит.

"Буду пильно і прискіпливо здійснювати парламентський контроль за подальшим розвитком подій. З феодальними замашками Косюка прийшов час кінчати!" – констатує нардеп.

Як повідомляв сайт vikka.ua, правоохоронні органи будуть розслідувати екологічно нечисту діяльність ПАТ "Миронівський хлібопродукт".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x