НовиниЧеркащинаНардеп просить Луценка і Авакова розслідувати "криваву" сесію в...

Нардеп просить Луценка і Авакова розслідувати "криваву" сесію в Черкасах

-

- Advertisment -

Куратор Черкащини від Радикальної партії Олега Ляшка, народний депутат Віктор Вовк звернувся до Генпрокурора Юрія Луценка та Міністра МВС Арсена Авакова з вимогою розслідувати дії невідомих осіб у масках-балаклавах та бездіяльність поліції під час скандальної сесії міськради 29 січня. Відповідний запит народний обранець направив до високопосадовців 8 лютого, пише vikka.ua.

За його словами, факти захоплення зали засідань Черкаської міської ради, захоплення її депутатів як заручників, насильства щодо них, перешкоджання їх діяльності як депутатів, свідчать про вчинення злочинів, передбачених ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча), ст. 349 (захоплення представника влади або працівника правоохоронного органу як заручника), ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок) та ст. 351 (перешкоджання діяльності депутата місцевої ради) КК України.

Водночас працівники правоохоронних органів – Національної поліції України, які були зобов’язані відповідно до законодавства України забезпечувати правопорядок та не допускати порушення законності під час зазначеного засідання Черкаської міської ради, проявили бездіяльність та службову недбалість, не вживши жодних заходів для запобігання зухвалих протиправних дій, що мають усі ознаки злочинної діяльності.

"Такі безпрецедентні події не лише грубо порушують верховенство права та демократичні принципи і свободи в Україні, а й ганьблять Україну перед світовою спільнотою та грають на руку нашим ворогам. Як член Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи, я неодноразово був свідком того, як проросійські члени делегацій інших країн під час сесій ПАРЄ, зокрема й під час останньої зимової сесії, намагаються під час своїх виступів поставити під сумнів демократичну дієздатність української держави та створити враження, що Україна – це "failed state", тобто "неспроможна держава", де панує анархія, безлад та беззаконня", – зазначає Віктор Вовк.

Обранець просить забезпечити внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення вказаних злочинів та проведення ефективного досудового слідства і притягнення винних осіб до відповідальності. Зокрема і щодо правоохоронців, які мали забезпечувати громадський порядок на сесії, однак свої службові.

Як повідомляв сайт vikka.ua, цього тижня у Черкасах – вирішальне засідання виконкому і сесія.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ «Черкасиобленерго»: енергетики розпочали ремонтний період обладнання відкритих розподільних пристроїв

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго» повідомляє про технічне обслуговування та ремонти енергообладнання протягом року з метою якісного та безаварійного розподілу електричної енергії...

У Черкасах кухарям дитячих садочків збільшать зарплату

Сьогодні депутати Черкаської міської ради ухвалили рішення про надбавку до заробітної плати для кухарів дошкільних закладів. Про це повідомляє...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x