НовиниЧеркащинаНардеп ініціює діалог між "Черкасиводоканалом" та владою

Нардеп ініціює діалог між "Черкасиводоканалом" та владою

-

- Advertisment -

Депутат Верховної Ради від "Об’єднання Самопоміч" Вікторія Войціцька збирається детальніше розібратися у ситуації, яка виникла на КП "Черкасиводоканал". Про це вона повідомила після своєї робочої поїздки на підприємство. Тож на 26 листопада вже запланувала свій наступний візит до Черкас. Про це повідомляє прес-служба політичної сили.

Вікторія Войціцька наголосила, що черкаський водоканал має чималі досягнення. Зокрема, акцентувала, що втрати у "Черкасиводоканал" одні з найнижчих в Україні. 

"Підприємство змогло залучити кредитні ресурси від однієї з провідних міжнародних установ, а це ознака якості роботи", – зауважила народний депутат.

Натомість працівники "Водоканалу" розповіли нардепу про те, що нині підприємство лихоманить від постійних перевірок. За їхніми словами, передусім, йдеться про ревізію фінансово-господарської діяльності, ініційовану міською владою. В. о. керівника "Водоканалу" Світлана Лісковець зауважила, що перевірка продовжується вже другий місяць.

"Ми перевірок не боїмося. У нас вони часто, тим більше у нас здійснюється обов’язковий аудит за міжнародними стандартами. Але подейкують, що перевірка, яка нині оголошена міською владою, робиться для того, щоб змінити керівництво, – сказала Світлана Лісковець. – Копії документів від нас вимагають із сьогодні на сьогодні. Якщо ми їх підготувати не встигаємо, то це трактується як зловживання. Зараз із нас вимагають надати копії міжнародних договорів. І знову буде полеміка, що ми їх не надаємо. Та в контракті чітко написано, що договори – це конфіденційна інформація".

Тож нардеп зауважила, що в цій ситуації потрібно розібратися детальніше:

"Дійсно, місцева влада має всі повноваження та права, аби ініціювати таку перевірку. Але така перевірка не може тривати вічно, вона повинна мати визначені межі, бути прозорою та містити ефективну систему обміну інформацією. Саме тому я запропонувала зібрати зустріч на яку запросити і тих, хто залучені до проведення перевірки і тих, хто мають надавати документи. Також доцільно запросити представників трудового колективу, владців. На підприємстві мою ідею підтримали".

Вікторія Войціцька пообіцяла водоканалівцям, що й сама обов’язково приїде на зустріч. Вже й дату намітила – 26 листопада.

"Будемо вимагати прозорості, конструктиву та чіткого розуміння термінів цих перевірок, – сказала Вікторія Войціцька. – Потрібно робити все можливе, аби не поставити під загрозу роботу підприємства".

Окрім того, в межах візиту нардеп побувала ще на одному комунальному підприємстві – "Теплокомуненерго". Вона вважає, що для підприємства має бути переглянутий тариф. Інакше, наголошує нардеп, може трапитися так, що одне з ключових підприємств, яке забезпечує людей базовою потребою, буде неспроможне функціонувати.

Як повідомляв сайт vikka.ua, суд не відсторонив мера Черкас від посади. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілянській громаді побудували нове протирадіаційне укриття для однієї зі шкіл

У Смілянській територіальній громаді одна зі шкіл отримає можливість навчатися у звичному форматі та з підвищеним рівнем безпеки завдяки...

Ремонтні роботи можуть спричинити появу іржавої води у канівчан

Через заплановані ремонтні роботи на центральній водопровідній насосній станції у Каневі можливе потрапляння іржі у воду. Про це повідомила...

Цікаве:

Ювелірні вироби як інвестиція: що потрібно знати

Економічна ситуація у світі не характеризується стабільністю, тому виникає...

Відмінності між iPhone 12 Pro та iPhone 13

Постійна еволюція ринку смартфонів виділяє дві перлини серед флагманських...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x