НовиниЧеркащинаНаприкінці місяця на Черкащині відбудеться "Холодноярська Проща"

Наприкінці місяця на Черкащині відбудеться "Холодноярська Проща"

-

- Advertisment -

Впродовж 28-31 липня 2017 року на території Черкаської області відбудуться заходи в межах просвітницького проекту "Холодноярська Проща" за благословення і підтримки Святійшого Філарета Патріарха Київського і всієї Руси-України. Про це повідомляють на сайті Черкаської міськради.

Проект пройде у таких населених пунктах: м. Чигирин, с. Стецівка, с. Суботів, с. Головківка, с. Медведівка, с. Мельники, с. Грушківка, с. Вереміївка, хутір Буда

"Холодноярська Проща" приурочена до державного свята Хрещення Київської Русі Хрестителем Рівноапостольним князем Володимиром та вшанування подій Української революції 1917-1921 років.

Проект пройде під гаслом: "Одне Хрещення – Єдина Церква і Єдина Держава". Розпочнеться з м. Києва, де 28 липня стартує хресна хода від Свято-Володимирського патріаршого собору до пам’ятника рівноапостольному князю Володимиру.

Після хресної ходи, молебні і проповіді Святійшого Філарета, колона паломників відбуде до Черкащини, де всі візьмуть  участь у заходах в рамках проекту "Холодноярська Проща".

Його метою є:

– реабілітація ветеранів АТО та психологічна допомога повертатися до цивільного життя;
– духовно-патріотичне виховання українців, що переселилися зі Сходу України,  втікаючи від війни, перетворення їх на свідомих державно-орієнтованих громадян з активною патріотичною позицією;

– піднесення статусу державного свята Хрещення Київської Русі на більш високий рівень, відзначення та поширення його значущості серед громад України.

Засновник та організатор проекту – Синодальне управління військового духовенства УПЦ Київського Патріархату (СУВД), Черкаська Єпархія УПЦ КП та за сприяння Благодійної організації "Благодійний фонд "Святого Архистратига Божого Михаїла" м.Черкаси.

Учасники Проекту: військовослужбовці та ветерани Збройних Сил та інших військових формувань України; військові священики УПЦ Київського Патріархату; священики УПЦ Київського Патріархату з усієї України; переселенці зі Сходу України та їх сім’ї; громадські організації, громадські рухи, Українські спілки; студенти Православних Богословських Академій УПЦ Київського Патріархату в якості волонтерів; студенти ВНЗ з усієї України в якості учасників та волонтерів.

Девіз проекту: "За мир – молимося, єднаємося, боремося, перемагаємо!"

Організатори запрошують усіх бажаючих долучитись до цього проекту.

Контактні особи :

протоієрей Анатолій Лещенко, військовий священик, Голова Оргкомітету Проекту, e-mail: lemar0860@gmail.com, тел. +380(97) 492-46-58, +380(95) 112-88-07.

Андрій Купчин, член Оргкомітету Проекту, e-mail: akupchin@i.ua, тел.+380(67) 721-74-02, +380(93) 306-27-36.

Валентина Горбань, член Оргкомітету Проекту, e-mail: vmlife@,ukr.net, тел.+380(68) 962-51-48.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у лікарні на Черкащині волонтери-клоуни розважають хворих дітей.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Тальнівська громада втратила на війні захисника

На російсько-український війні загинув Ковалець Володимир Вікторович. Про це повідомляє пресслужба Тальнівської міської тергромади. Чоловік загинув на Донеччині біля населеного...

У Черкасах хочуть списати альтанку «Автобус»: прогнила підлога

Комунальне підприємство «Черкасиводоканал» має намір списати унікальну альтанку «Автобус». Проект рішення Черкаської міської ради розміщено на сайті ЧМР. Унікальну альтанку...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x