НовиниЧеркащинаНапередодні Дня міста у Ватутіному догхантери потруїли маленьких цуценят...

Напередодні Дня міста у Ватутіному догхантери потруїли маленьких цуценят (ФОТО)

-

- Advertisment -

Вже протягом трьох місяців у місті Ватутіне догхантери отруюють безпритульних собак. Вони "працюють" увечері та вночі напередодні церковних та інших великих свят. Так, до Дня міста нелюди потруїли маленьких цуценят.

"Останній випадок стався вечері 27 травня, у дворі будинку по проспекту Ватутіна, 34. Там мешканці бачили, як близько 17 години вечора молодий чоловік давав щось місцевим собакам, а через півтори години у чотирьох тварин вже почалися конвульсії, втрата координації, пішла піна з рота, тварини посліпли і страшно вили. Уже вранці у сусідніх районах міста було знайдено ще трьох мертвих собак з тими ж зовнішніми ознаками отруєння", − розповідає зоозахисниця, волонтер Марина Полозова.

Жінка говорить, що всі симптоми завжди однакові, адже це уже 16-та масова хвиля отруєнь у місті.

На сьогодні отруєно уже понад сотню собак і це без врахування домашніх тварин, які теж гинуть від рук догхантерів.

"Потруїли навіть двох маленьких сиріт-цуценят, для яких ми раніше просили у містян допомоги. Перші випадки отруєння були зафіксовані в центрі міста, у районі місцевого ринку, на залізничному переїзді, на стадіоні ще у березні цього року. Наступні відбувалися у "спальних районах" міста, так триває ізараз. Моторошно, але практично кожен випадок масового отруєння відбувався напередодні великого свята, часто – церковного", − зауважила волонтерка.

Зоозахисниця говорить, що вона та її однодумці почали носити із собою протиотруту, яка може врятувати тварину. Також вони мають інструкції, що робити у таких випадках і поширюють їх містом.

"Ці нічні трагедії дуже лякають людей, а особливо – дітей, які часто дружать із безпритульними тваринами, що мешкають біля житлових будинків. Як правило, жили вони там роками, люди поробили їм будки, годували та доглядали за ними", − зазначила Марина Полозова.

За фактом умисного отруєння безпритульних собак від жителів Ватутіного зареєстровано уже 11 заяв, ведуться слідчі дії. Під час останнього випадку поліція, що прибула, забрала відразу дві заяви і вилучила тіла мертвих собак для проведення експертизи у Звенигородській районній державній лікарні ветеринарної медицини.

Зазначимо, що у Ватутіному з минулого року почала діяти місцева програма регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами, за якою безпритульних тварин стерилізують та вакцинують проти сказу, виділяючи на це кошти з міського бюджету. На сьогодні, зі стерилізованих та щеплених проти сказу 70 собак, волонтери встигли знайти новий дім 25, більше 10 залишаються на вулиці і поки що живі, понад 30 собак було отруєно.

Як повідомляв сайт vikka.ua, поліція та волонтери розслідують серійні вбивства тварин на Черкащині.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Заощадження в іноземній валюті задекларувала депутатка, яка є куратором Черкащини

Цінні папери чоловіка,  доходи й заощадження задекларувала народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко. Декларації за 2023 рік...

На Черкащині засудили чоловіка, який двічі обікрав свого знайомого

Жителя смт Маньківка, який скоїв ряд майнових злочинів, засудили до 5 років і 2 місяців позбавлення волі. Про це...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x