НовиниЧеркащина"Нам потрібна заміна влади": у Черкасах намагались вбити чергового...

"Нам потрібна заміна влади": у Черкасах намагались вбити чергового чиновника з команди Бондаренка (Фото)

-

- Advertisment -

Новина про замах на вбивство заступника міського голови Черкас Юрія Ботнара спантеличила жителів міста. Одні скептично називають цей інцидент невдалою постановою та піаром перед виборами, інші з полегшенням зітхають, що Ботнар не повторив долі своїх колег – Михайла Бінусова та Сергія Гури.

Усі три чиновники, які були призначені на посади в міськраду Анатолієм Бондаренком, стали жертвами кілерів.

Депутата Михайла Бінусова застрелили 28 вересня 2017 року, через декілька днів після призначення на посаду очільника департаменту ЖКК. Трагедія трапилась, коли обранець паркував автомобіль у гараж і мав пересісти в інший автомобіль. Ще тоді мер Анатолій Бондаренко припустив, що Бінусова вбили через нову посаду. Буцім, той "мав навести у департаменті лад". Також зауважив, що вірогідність розкриття цієї справи – мала.

Зазначимо, до цього Михайло Бінусов працював радником міського голови.

Не встигло місто оговтатись від одного гучного вбивства, як у травні наступного року прямо в центрі Черкас під час перестрілки був убитий однопартієць мера та його колишній заступник Сергій Гура. Інцидент трапився близько шостої години вечора. Невідомий ввірвася в офіс депутата та, погрожуючи гранатою, зачинився з ним у кабінеті. Нападник зробив два постріли в район грудної клітини та голови Гури. У скоєнні злочину підозрюють його ж знайомого Миколу Гончара.

Вбивство Михайла Бінусова і досі лишається нерозкритим. Справу Сергія Гури розглядають в суді. Тим часом у черкаському криміналітеті – новий "герой". У замаху на вбивство заступника міського голови Юрія Ботнара підозрюють депутата з промерської більшості Максима Шадловського. За вчинене йому загрожує від 10 до 15 років ув’язнення. Шадловського Анатолій Васильович призначив в "освітній" департамент у листопаді 2017-го року. Ще тоді сайт vikka.ua писав про відсутність досвіду роботи, необхідного для чиновницької посади.

На своїй сторінці у Facebook черкаський журналіст Сергій Кузляєв припускає, що обидва депутати з команди мера щось не поділили.

"Юрій Ботнар (слава Богу, що живий!) заступник міського голови, входив в команду мера Бондаренка. Жертва кілера. Максим Шадловський, депутат, чиновник, призначений на посаду заступника директора департаменту освіти тим же міським головою Черкас Бондаренком. Ймовірний замовник вбивства. У міській раді до останнього (крім кількох голосувань) входив до промерської більшості. Замовлення вбивства було скоєно, як сказали в ДБР, бо не поділили грошові потоки. Тобто "птенци Бондаренка" щось ділили, потім не доділили…" – припустив Кузляєв.

Свою думку висловив у соцмережі й ексмер Черкас Сергій Одарич. Той впевнений, що замовник убивства – інша особа.

"Про Черкаси. Знаю всіх дійових осіб. Переконаний, що Шадловський – активна дійова особа. Але не замовник. Лише посередник. В усіх вбивствах замовник один", – підсумував Одарич.

Після гучного інциденту з Юрієм Ботнаром черкасці вкотре підняли питання запровадження програми "Безпечне місто". Та громадська активістка Вікторія Феофілова вважає, що вона насамперед повинна включати не відеокамери, а заміну влади.

"На що вони перетворили моє місто? Вбивства, підпали, викрадення, замовлення, пацанські розбірки. І це вже не кажучи про старі-добрі договорняки і корупцію. Це політика "вільного козацького міста"? Це рівень культури і світосприйняття нинішньої влади, яку вони вже насадили нам. Бо ви помітили, що вже ніхто не жахається, як було з Бінусовим? Триндець, але ми до цього звикли! – каже черкащанка. – Це треба зупиняти! Програма "Безпечне місто" повинна містити не відеокамери, а заміну влади… Чистити ряди від переважної більшості, бо всі вони беруть в цьому участь, водять ці хороводи, міняючись місцями в ролі замовників і жертв! Хто може відчувати себе в безпеці, коли таке нам демонструють головні муніципальні "менеджери"?"

Як повідомляв сайт vikka.ua, правоохоронці попередили замовне вбивство заступника міського голови Черкас Юрія Ботнара.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x