НовиниНайважче допомогти демобілізованим черкащанам, які повертаються додому без документів

Найважче допомогти демобілізованим черкащанам, які повертаються додому без документів

-

- Advertisment -

У 2015 році розпорядженням очільника області Юрія Ткаченка на Черкащині було створено Центр допомоги учасникам антитерористичної операції. За рік до обласного контактного центру звернулося понад 5,5 тисяч учасників АТО з різними проблемами та скаргами. 1 грудня на спільному засіданні владці з волонтерами підбивають підсумки роботи.

"Старалися допомогти вирішити будь-яку проблему. Навіть у таких складних випадках, як дороговартісне лікування чи вирішення земельних питань. Не потрібно говорити, що все пропало. Є і позитивні зміни. Зокрема у нашій області працює поки що єдина в Україні програма пільгового кредитування. І ми перші все це розпочали. Маємо надію, що наступного року ВРУ дослухається до наших законодавчих ініціатив і ця програма запрацює в цілому по Україні", – зазначає керівник Центру допомоги учасникам АТО Олександр Тимошенко.

Для формування бази проблених питань і потреб учасників АТО та членів їхніх родин на базі обласного контактного центру та в регіональних центрах допомоги учасникам АТО організовано роботу телефонних "гарячих ліній". Організовано також оперативне реагування на проблемні питання та скарги. Усі звернення мають різний характер. Здебільшого це матеріальна допомога, земельні та житлові питання, а також юридичні консультації.

"Надзвичайно важко вирішити проблему демобілізованих учасників АТО, які повернулися додому і не мають документів. У таких випадках починають одночасно працювати і військкомат, і центр зайнятості, і центр допомоги. Телефонуємо на "гарячу лінію", виходимо на Генштаб, а нам кажуть: "а вже військової частини немає". Але все одно це питання вирішується і опускати рук не потрібно", – переконує Олександр Тимошенко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, чигиринські АТОвці скаржаться на земельні утиски.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квадроцикл, криптовалюта, автомобілі: що задекларували черкаські депутати від «ЄС»

Земельні ділянки, автомобілі, криптовалюта, квадроцикл, зарплати і доходи від бізнесу. Що задекларували  черкаські депутати із фракції “Європейська Солідарність“ у...

Депутат із Черкащини заявив, що тарифи на електроенергію зростуть: якою буде ціна

З 1 червня тарифи на електроенергію для населення, ймовірно, зростуть до 4,5-5 грн/кВт. Зараз в уряді активно обговорюють це...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x