НовиниЧеркащинаНайкращий подарунок під ялинку – не нові тарифи на...

Найкращий подарунок під ялинку – не нові тарифи на тепло, а розпуск Кабміну!

-

- Advertisment -

Як тільки Уряд узгодить нову ціну на газ для населення, протягом місяця Нацкомісія з регулювання енергетики та комунальних послуг перегляне тарифи на тепло і теплопостачання з урахуванням нових цін.

Фактично, влада розпочала підготовку до підвищення ціни на газ. Прогнозується, що вже з 1 грудня будуть встановлені нові тарифи, а відповідні рахунки за послуги опалення та теплопостачання будуть виставленні у січні 2019 року. 

Під тиском українців та політичної партії "Нашого краю" влада вже відкладала у вересні підвищення ціни на газ до 18 жовтня поточного року. Партія вимагає взагалі не розглядати підвищення ціни, натомість працювати над збільшенням видобутку українського газу, повідомляє прес-служба політичної сили. 

Але МВФ наполягає на підвищенні тарифу для населення на газ та опалення на 40%.

"Надії на те, що Уряд займе сторону громадян – мізерні. Адже, гіркий досвід взаємодії влади і народу у нашій країні не дозволяє оптимістично чекати нових рішень від вищої влади країни, – зазначає голова обласної організації політичної партії "Наш край" Анатолій Нужний. – Тому народним депутатом України Сергієм Шаховим створено електронну петицію, адресовану Президенту України з вимогою розпустити Кабінет Міністрів. І кожен, хто підтримує це рішення, може поставити свій підпис".

Слід зазначити, що сім’ї, в будинках яких не встановлені лічильники, платитимуть за газ вдвічі більше. Проект постанови Уряду передбачає збільшення норм споживання газу на 75–166%. Обсяг норм залежатиме від наявності газової плити, колонки, котла, центрального теплопостачання та гарячої води. Наприклад, фіксована місячна плата за газ для самотньої людини у квартирі з центральним гарячим водопостачанням зросте з 22,9 до 40,3 грн. в літній період та до 61,1 грн. у зимовий. В Україні близько 3,3 млн. домогосподарств без газового лічильника.

"Це означає, що домогосподарства без лічильників платитимуть фіксовану суму за газ, яка вища за нинішню. Зрозуміло, що фактично вони споживають менше. Різниця осідатиме у кишенях газопостачальників, які продаватимуть залишки", – пояснив політик.

Він також розкритикував пояснення чиновників, які вважають, що підвищенням норм спонукатимуть людей самих встановлювати газові лічильники.

"Газ – це товар. Продавець сам має подбати про його облік. Ми ж не ходимо на базар зі своїми вагами. Чому самі маємо купувати газові лічильники? В Україні понад три мільйони домівок без лічильників. Програма безкоштовної установки лічильників, що діяла раніше, провалена монополістами. Якщо найпростіший лічильник коштує близько тисячі гривень, то загалом українці мають на них витратити не менше трьох мільярдів гривень. Вважайте, ці гроші будуть подаровані олігархам, які контролюють газові компанії", – обурюється Анатолій Нужний.

Політична партія "Наш край" неодноразово закликала Уряд і продовжує наполягати не ухвалювати антисоціального рішення про підвищення норм споживання газу. Це чергова "реформа", спрямована на зростання доходів монополістів та збідніння простих українців. Один з найдієвіших кроків – зобов’язати газові компанії за рахунок своїх надприбутків встановити газові лічильники домогосподарствам.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в Черкасах здорожчає вивезення сміття. 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах працюють над створенням кризового центру

У Черкасах триває ремонт у приміщенні для майбутнього кризового центру. Роботи оглянули міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та його...

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x