додому Новини Черкащина Найголовніше завдання – відкрити театр цьогоріч: черкасців питають, якою має бути центральна...

Найголовніше завдання – відкрити театр цьогоріч: черкасців питають, якою має бути центральна площа

0

У черкасців питатимуть думки щодо реконструкції площі біля драмтеатру. Про усі деталі аналізу громадських вподобань та план впровадження результатів опитувань розповіли сьогодні, 25 лютого, організатори обговорень та керівництво міста та ОДА.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Зокрема заступник очільника Черкаської ОДА Дмитро Ляшов зазначив: що реконструкція таких важливих об’єктів, як  театр та театральна площа, не може проходити без участі містян і громадськості, їхня думка має бути врахована.

Опитування буде проводитися громадськими представниками та громадянами, які бажають допомогти у дослідженні бажань черкасців щодо остаточного вигляду театральної площі. На території хочуть облаштувати відпочинкові зони та якісний громадський простір, щоб площа у самому серці міста стала своєрідною родзинкою Черкас.

"Ми завжди просуваємо публічні консультації і те, щоб громадський простір у місті планувався за участі експертів і самих містян. Наша участь у цьому проекті – спроба показати який підхід має бути до планування будь-якого громадського місця. Наша задача провести дослідження і на основі нього розробити технічне завдання. Тобто ми не робитимемо проект, оскільки не є професіоналами. Ми хочемо зробити технічне завдання "Як містяни бачать театральну площу". Цю інформацію ми передамо в ОДА і вже їхнім завданням буде врахувати ці дані при формуванні проекту", – зазначила одна з організаторок, громадська активістка та очільниця ГО "Молода Черкащина" Вікторія Феофілова.

Активісти зазначають, що у більшості випадків, коли у місті проводяться реконструкції історичних місць чи будівництво нового простору, то громада міста дізнається про те, коли вже проект повністю затверджений і нічого змінити не можна. Однак дуже важливо у таких випадках залучати саме містян, тих, хто постійно користується цією територією, врахувати потреби громади, а вже потім створювати проект.

Під час створення плану реконструкції площі біля драмтеатру буде фізично досліджено територію: що на ній знаходиться, в якому стані вона зараз. Окрім цього буде проведено опитування містян. Для всебічного дослідження бажань аудиторії будуть проводити опитування пішоходів, інтерв’ювання бізнесу, який розташований навколо, колективу театру, а також вже запустили опитування в Інтернеті.

"Коли ми зберемо ці дані, то зможемо їх проаналізувати та сформувати концепцію і розділити її на окремі технічні завдання. Після цього ми презентуємо концепцію публічно, для ознайомлення з нею громадськості. Щоб ми зрозуміли чи правильно врахували потреби містян. Якщо будуть якісь спірні питання, то ми їх доопрацюємо і вже потім усе передамо ОДА для розробки проекту", – підкреслила представниця ГО "Промолодь" Анастасія Івченко.

Окрім цього начальник відділу реклами та дизайну мерії міста Андрій Поліщук повідомив, що під час дослідження буде проводитися цілий комплексний аналіз: обрахування пішохідних та транспортних потоків, скільки часу люди перебувають на зупинці, які маршрутки там зупиняються та інші проблемні й потенціальні місця, які можна покращити на цій території, щоб вона була не просто транзитною, а й мала рекреаційну функцію. Оскільки громадський простір  – це не просто місце, куди можна прийти і посидіти на лавці. Це місце, де ти поринаєш в іншу атмосферу на території міста.

"Сподіваюся на активну допомогу містян, які нам зможуть повідати, що вони там хочуть бачити, і волонтерів, які б долучилися до проведення обрахунків", – додав Андрій Поліщук.

Попередньо, усі опитування та дослідження планують завершити до 25 квітня та представити їх на розгляд.

"У нас, як розробників, немає цілковитої мети втиснутися в якийсь один бюджет чи час, в одну дату, щоб швидше це зробити. І ми просимо такого ж підходу від ОДА та міста. Я розумію, що може не вистачити грошей зробити усе заплановане зараз, але нам краще частину відкласти і доробити це в другу чергу, але якість має стояти попереду часу і строків", – підкреслила Вікторія Феофілова.

Нагадаємо, що минулої сесії черкаські депутати вирішили внести зміни до міського бюджету на 2020 рік та виділили на реконструкцію драмтеатру 8 мільйонів гривень субвенції.

"У нас зараз одне завдання – цього року театр має бути відкритим. Ми готові долучити будь-які сили адміністративного, фінансового ресурсу, але це має бути завершено – зауважив Дмитро Ляшов.

Він також додав, що перша черга реконструкції театру майже завершена. Сума фінансування виконання другої черги ремонту має скласти 56 мільйонів гривень. Наразі чекають рішення комісії по затвердженню проекту та зазначеної вартості.

Додамо, що 90% цієї суми піде на ремонт сцени та монтаж звукового й світлового обладнання. Інші 10% розраховані на усунення недоліків попереднього підрядника та інші незначні роботи. Після завершення другої черги ремонту театр буде відкрито.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Бондаренко ветував скандальне рішення виконкому про капремонт багатоповерхівок, за яке сам проголосував.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version